Cat de periculoasa poate fi apa de la robinet?

Lichidul esentiel vietii este apa.Insa, este necesar sa stim ca, chiar daca apa pare incolora si pura, aceasta are nenumarate micro-organismului invizibile ochiului.Pentru a evita riscurile de imbolnavire, specialistii recomanda sa consumam apa imbuteliata.Rugina, plumbul si clorul sunt doar cateva pericole pe care le gasim in apa si care ne pot afecta serios sanatatea.Chiar daca acestea se gansesc in numar foarte mic in apa, cosumul zilnic de apa de la robinet poate avea efecte nocive asupra sanatatii noastre.

Pentru purificarea apei, metoda cea mai des folosita este clorinarea.Aceasta este o metoda foarte eficienta care poate previne transmiterea de microbi.Chiar si asa, specialistii afirma ca aportul constant de clor din organism aduce la aparitia cancerului.Apa de la robinet trebuie evitata de persoanele care au avut cancer sau de cele care prezinta afectiuni renale.

Apa potabila contine plumb.Chiar daca statiile de purificare nu pot identifica un nivel ridicat de plumb, in momentul in care ajunge in casa si o consumam calilatea ei va creste.Plumbul poate cauza probleme de invatare si deficit de atentie.De asemenea, poate creste presiunea sangelui si prosuctia de hemoglobina care asigura transportul de oxigen din organism.In comparatie cu plumbul, efectele ruginei pot aparea in cazul instalatiilor vechi, dar acestea nu sunt atat de periculoase.

In apa gasim germeni si bacterii care pot avea mari amprente asupra sanatatii noastre.Acestia provoaca indigestii, probleme ale ricnichilor, infectii si chiar septicemii.

Femeile insarcinate sunt in pericol daca consuma apa de la robinet.Studii arata ca expunerea usoara la substante chimice, mareste riscul de dezvoltare incompleta a fatului si pot produce avort spontan.

Mai mult decat apa minerala, mai sanatoasa este cea plata.Apa plata o gasim in orice supermarket, si putem avea incredere in ea datorita imbutelierii.

De altfel, si apa de la robinet poate fi consumata daca o fiebem si o lasam sa se raceasca.Atfel, vom purifica apa si vom omori germenii si bacteriile.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *