led4you.ro

5 motive pentru care sa alegi leduri

Producatorii de surse de iluminat cu led au pornit o adevarata revolutie in acest domeniu. Tehnologia led pe partea de iluminat a cunoscut o dezvoltare continua in ultima perioada, la fel si designul acestor surse de iluminat. Care ar fi principalele motive pentru care un proprietar de locuinta sau chiar si un business ar alege solutia led pentru iluminat? Principalele 5 motive le enumeram in continuare.

1. Eficienta energetica. Ledurile au un consum de energie considerabil redus comparativ cu sursele de iluminat clasice: becuri cu incandescenta sau tuburi fluorescente, chiar si fata de becurile economice se dovedesc mai eficiente din acest punct de vedere. Consumul este cu pana la 90% mai mic fata de cel al unui bec cu incandescenta, spre exemplu.

2. Durata indelungata de viata si nivel de intretinere minim. Sursele de iluminat cu led sunt recomandate atat pentru sectorul rezidential cat si pentru cel institutional datorita costurilor reduse date de durata de utilizare notabil extinsa si a intretinerii minime necesare. O simpla comparatie intre duratele de utilizare este edificatoare: un bec cu incandescenta rezista 1000-2000 ore, un tub fluorescent 8000-10000 ore, in timp ce un led poate rezista pana la 100000 ore de utilizare.

3. Ledurile sunt prietenoase cu mediul. Pe langa faptul ca au un consum redus de energie si contribuie la economisirea resurselor, nu contin nici substante toxice precum mercurul din lampile fluorescente. Consumul redus al ledurilor face ca utilizarea lor sa fie mult mai potrivita pentru aplicatii precum panouri solare sau alte surse energetice alternative, care per total nu afecteaza mediul inconjurator.

4. Tehnologia utilizata in iluminatul cu led determina culorile obtinute sa para foarte apropiate de lumina naturala. In ceea ce priveste culorile alese nu exista limite, astfel aplicatiile ledurilor se extind de la iluminat ambiental pana la uriase panouri sau surse de iluminat pentru exterior.

5. Siguranta in utilizare. Datorita faptului ca ledurile sunt mult mai durabile si rezistente la temperaturi extreme, la utilizare indelungata, nu se sparg la fel de usor precum bacurile cu incandescenta si nu contin substante toxice precum sursele fluorescente, gradul de siguranta este crescut.

Aceste avantaje recomanda clar alegerea iluminatului cu led in detrimentul surselor de iluminat clasice, indiferent de sectorul de activitate. Astfel de surse de iluminat rentabile pot fi gasite prin multiple modalitati: fie cautand leduri online, fie consultand ofertele bogate ale magazinelor specializate in acest sens. Oricare ar fi nevoia, fie pentru iluminat exterior, iluminat ambiental ori inlocuirea totala a surselor de iluminat clasice cu altele mai avantajoase, ledurile reprezinta optiunea ideala.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *