Secretele fotografiatului

Va intrebati cum fac marii fotografi de peisaje pentru a avea niste fotografii fara repros?Exista doua mari secrete pe care nu trebuie sa le ignoram cand vine vorba de fotografii.

Primul secret

Atunci cand natura este dificil de fotografiat, sa realizam o fotografie perfect ni se pare dificil.Probabil ati vazut intr-o revista, un apus de soare care reflecta pe un lac cu munti acoperiti de zapada in fundal.Nimic mai usor de realizat! Trebuie sa cautam locatia, sa parcurgem cateva ore/minute pentru a ajunge la peisajul de basm.Invata sa apreciezi ce este in jurul tau, uita-te la peisaje, indiferent ca esti acasa, la birou, sau doar astepti autobuzul in statie.Vei avea mereu ceva de forografiat, mereu vei gasi peisaje, cladiri, oameni frumosi pe care ii poti include in fotografia ta.Iti poti face un obicei din a privi lucrurile si din a vedea arta in lucruri marunte.

Incearca sa inchizi in ochii in timpul fotografiatului.Acest lucru poate fi contrariat din prisma faptului ca pentru a realiza un cadru perfect trebuie sa il si vezi.Insa, daca vei inchide ochii te vei putea concentra mai mult si vei descoperi alte subiecte pe care le poti include in cadrul tau.

Al doilea secret

Pastreaza mereu cu tine un obiect drag pe care il vei putea atasa fotografiei ori de cate ori ai ocazia.Astfel te vei putea juca cu diferite cadre.Fa alegeri diferite! Incearca sa alegi momente diferite ale zilei si cadre diferite. Schimba doar cadrul sau unghiul din care urmeaza sa faci fotografia.

Astazi, majoritatea fotografilor amatori utilieaza aparaturi digitale cu care au o sarcina mult mai usoara decat ceilalti care foloseau aparate clasice cu film.Aparatele digitale sunt mult mai usor de utilizat si de a stoca fotografiile facute.Daca pentru a scoate fotografiile facute cu un aparat clasic cu film, trebuia sa mergi la un sediu de specialitate, acum, cu aparatele digitale este foarte usor sa le scoti acasa la tine.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *