Administrarea laptelui la sugari

Mamicile isi fac foarte mult griji in ceea ce priveste alimentatia copiilor, mai ales a sugarilor. Pentru ca sunt atat de mici nu avea de unde sa stim daca micutul este satul, daca mai are sau nu nevoie de mancare. Foarte multi parinti gresesc atunci  cand furnizeaza hrana bebelusului deoarece ii administreaza acestuia mai multa decat are nevoie.

Exista anumite culturi ale unor familii care considera ca micutii trebuie sa fie durdulii ca sa fie sanatosi pentru ca asa sunt copii mici mai frumosi. Ei bine, sper ca realizati cam cat de gresita este aceasta afirmatie.

Cum se ajunge la supra-alimentatie? Cand sunt foarte mici copii se confrunta cu anumite disconforturi cum ar fi colici sau altele. De fiecare data cand copilul plange, unii parinti au tendinta de a le administra lapte. Ei considera ca plansul copilului este un semnal de alarma prin care micutul anunta faptul ca ii este foame. Nu este posibil acest lucru. Chioar daca sunt foarte mici copii au formate simturile. Daca le este foame, mananca, daca sunt satui nu mai mananca. Tocmai din acest motiv copii scuipa laptele atunci cand i se administreaza prea mult.

Parintii cred de cele mai multe ori ca in momentul in care micutul incepe sa planga poat efi calmat foarte usor daca ii dau lapte. Parintii au impresia ca in momentul in care hranesc bebelusul reusesc sa ii aline durerile si copilul nu va mai plange. Sigur ca este total gresit. In momentul in care copilul mananca in exces i se provoaca alte disconforturi pe care parintii vor incerca sa le calmeze tot administrand lapte, si bineinteles efectul vine imediat.

Este foarte important sa aveti incredere in bebelusi pentru ca ei sunt cei care dau seamnalele in ceea ce priveste alimentatia. Ei stiu foarte bine de cata hrana au nevoie pentru a se dezvolta suficient.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *