Afla care sunt alimentele potrivite pentru oameni destepti!

Alimentatia contribuie extrem de mult la felul nostru de a fi. O persoana echilibrata va avea grija de ceea ce consuma si va pastra mereu ideea de sanatate si mancare pe masura. Si daca tii cont de astfel de aspecte atunci nu este de neglijat faptul ca unele mancaruri sunt stimulente pentru modul in care functioneaza creierul. Un top al meniurilor pentru oameni destepti inseamna:

  • Consum de peste. Pestele este slab caloric insa nu numai din acest motiv este ideal pentru consum regulat. Tine de asemenea de nivelul optim de omega 3. De asemenea studiile arata ca pestele pe termen lung poate tine la distanta depresia, cel putin in cazul femeilor. Si nu in ultimul rand este cel care intensifica activitatea creierului.
  • Ciocolata. Contrar a ceea ce cred unii acest deliciu este si benefic pentru sanatate, numai cu conditia sa fie amaruie, cu o cantitate mare de cacao. Aceasta imbunatateste circulatia la nivelul creierului si poate ajuta memoria.
  • Cat despre oua cercetatorii spun ca pe termen lung acestea pot preveni degradarea creierului. Poate ca nu degeaba este un mic dejun clasic. Imbunatatind activitatea creierului consumul de oua este fara doar si poate inscris in topul de alimente sanatoase.
  • Legumele in general sunt indicate de consum in fiecare zi insa in special cele cu frunze verzi sunt o buna sursa pentru a oferi creierului combustibilul de care are nevoie. Nu ocoli o astfel de garnitura.

Si dincolo de astfel de alimente nu se exclude nici categoria de ceaiuri, in special cel verde. Capabil sa ofere organismului antioxidantii de care are nevoie va ajuta si creierul pe care il protejeaza si caruia ii ofera sanse mai multe de a avea o activitate cel putin a memoriei, de invidiat pe termen lung. Ajuta la producerea de neuroni astfel ca esti un om castigat daca vei consuma ceai verde.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *