Alimente care intaresc sistemul imunitar

Stim ca suntem ceea ce mancam si tocmai din acest motiv trebuie sa avem foarte mare grija la ceea ce mancam pentru a fi sanatosi. In plus, starea de sanatate se reflecta prin aspectul fizic al unei persoane.

In sezonul rece este foarte greu si aproape imposibil sa reusim sa ne ferim de gripa si raceala. In perioada de toamna mai ales, este aproape imposibil sa ne ferim de aceste afectiuni mai ales ca exista diferente foarte mari de temperatura. Un sistem imunitar se formeaza daca stim ceea ce trebuie sa consumam si tocmai de aceea va voi indica cateva alimente pe care trebuie sa le consumati la micul dejun pentru a avea un sistem imunitar cat mai puternic:

Salata de fructe

Pentru un sistem imunitar cat mai bun este esential sa consumati cat mai multa vitamina C. Aceasta vitamina este responsabila de intarirea sistemului imunitar si de o buna functionare a organismului. Incercati sa consumati cat mai multe fructe citrice si alte fructe care pot forma o salata de fructe minunata si incredibil de buna.

Ochiuri

Se stie ca ouale sunt foarte recomandate pentru micul dejun. Ele sunt foarte bogate in vitamina D care se acumuleaza de regula prin expunerea la soare. Nu vom mai reusim sa acumulam aceasta vitamina de indata ce vremea s-a racit. Tocmai din acest motiv trebuie sa consumati oua dimineata. Ele va vor da energia necesara pentru intreaga zi.

Iaurt cu germeni de grau

Germenii de grau sunt alimente foarte recomandate in cazul in care doriti sa aveti un stil de viata sanatos. In plus este un nutrient care asigura o buna functionare a organismului dar si un sistem imunitar intarit. Iaurtul are acele bacterii folositoare care contribuie foarte mult la intarirea imunitatii si curata organismul de impuritatile care pot provoca boli sau afectiuni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *