Alimentele care dauneaza danturii

Zambetul este cel mai important factor care modifica fizionomia unei persoane. Este lesne de inteles faptul ca orice persoana care este fericita este si frumoasa. Zambetul arata faptul ca te simti bine, ca ai o stare buna si ca esti mereu deschis. Cu siguranta o persoana care zambeste are o atractie mult mai mare decat o persoana rigida care nu zambeste niciodata. Indiferent cat de serios ca si persoana, zambetul nu trebuie sa existe din viata ta. Ai observat vreodata ca daca esti trist toata ziua atragi o stare de rau, atragi toate energiile negative, in schimb, daca esti vesel, atragi toate nergiile pozitive, lumea din jurul tau se simte mult mai bine, tu te simti mult mai implinit.

Exista anumite lucruri care dauneaza foarte mult sanatatii dintilor. Iata care sunt alimentele care iti afecteaza foarte grav sanatatea dintilor:

Bauturile energizante si cele carbogazoase afecteaza foarte mult dentitiei. Acest tip de bauturi provoaca erodarea smaltului dentar protector din cauza concentratiei foarte ridicare de ingrediente acide.

De asemenea, multi oameni nu beau apa de la robinet deoarece considera ca aceasta nu este suficient de sanatoasa. Ei bine, aflati ca apa de la robinet este mult mai bogata in fluor, acesta fiind responsabil de intarirea dintilor. Apa imbuteliata nu are atat de mult fluor ceea ce nu este prea sanatos pentru dantura.

De asemenea, consumul de vin afecteaza serios smaltul dinilor. Potrivit specialistilor vinul afecteaza foarte mult structura dintilor, ingalbenind dintii. Vinul poate fi si benefic pentru anumite parti ale organismului de aceea stomatologii recomanda ca dupa fiecare inghititura de vin sa se serveasca o alta de apa. Astfel smaltul nu va fi afectat atat de tare.

Pastilele de slabit afecteaza de asemenea calitatea dintilor. Acest pastil;e determina aparitia cariilor si a infectiilor gingivale. Astfel, daca doriti sa scapati de kilogramele in plus incercati alte metode inafara de pastilele de slabit.

Blogger: Cezara I.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *