Beneficii ale uleiului de ricin

Uleiul de ricin are intr-adevar efecte miraculoase. Este sub forma unui lichid galben extrase din seminte de ricin. Este un puternic antioxidant si antiinflamator. Este folosit pentru foarte multe lucruri, incepand de la industria cosmetica pana la medicamente si sanatate. El nu are un gust placut, ba dimpotriva, este foarte utilizat in industria cosmetica, medicamentelor, uleiuri de masaj, textile, sapunuri si alte produse.

Bineinteles, are foarte multe efecte benefice organismului si trebuie folosite pentru uz extern, in moderantie si niciodata din abundenta scat si pentru uz intern, insa doar la recomandarea medicului. Unele dintre efectele miraculoase ale uleiului de ricin este intarirea si stabilizarea sistemului imunitar, sleroza multipla, Parkinson, artita, reumatism sau caderea parlului.

Pe langa aceste efecte, uleiul de ricin este foarte util pentru infectiile cu ciuperci, probleme gastrointestinale, dereglari menstruale, probleme ale acneei, migrene, arsuri solare si insolatii, constipatii. De asemenea, uleiul de ricin este foarte folosit inaintea nasterii, deoarece medicii il recomanda inducand travaliul. Insa acest lucru il decide medicul. Il administrati sau nu.

Iata la ce foloseste uleiul de ricin:

  • Este foarte eficient pentru combaterea parazititilor intestinali, fiind administrat concomitent cu semintele de dovleac. Se administreaza dimineata pe stomacul fol 100-200 g de seminte de dovleac impreuna cu 1-2 lingurite de ulei de ricin. Aceasta cura se urmeaza timp de 7 zile.
  • Uleiul de ricin, calmeaza iritatiile pielii, fiind o solutie super eficienta si la indemana oricarei persoane. Se foloseste impotriva degeneraturilor, arsurilor si ranilor superficiale. De asemenea, s-au efectuat studii cum ca uleiul de ricin este foarte bun pentru combaterea acneei, clameaza iritatiile si elimina petele de batranete. Se aplica ulei de ricin pe suprafata pe care eveti nevoie si se lasa pana dimineata. Se indeparteaza dimineata cu ajutorul sapunului si a apei calde.
  • Uleiul de ricin este foarte folosit pentru par. El stimuleaza foarte mult cresterea parului, conferindu-i stralucire si frumusete. Se utilizeaza si pentru scalp (matreata) sau pentru par.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.