www.proignis.ro

Care este diferenta dintre serviciile oferite de pompe funebre si crematoriu?

Exista mai multe religii care de asemenea au traditii diferite de a inmormanta trupurile neinsufletite. Printre cele mai scurte se numara inmormantarea corpului in pamant dupa cum zice si zicala: „” si incinerare Cluj Napoca. Acestea sunt doua ritualuri complet diferite prin intermediul carora trupul neinsufletit este depus intr-un loc de veci, spre exemplu.

Serviciile funerare din cadrul bisericii ortodoxe si a altor religii au ca procedeu inmormantarea in pamant, in cadrul caruia se face o slujba efectuata de preoti. Este nevoie de o buna organizare si de o pastrare cat mai buna a conditiilor estetice ale decedatului.

Probabil stiai ca la un astfel de eveniment  trebuie sa fie pastrat corpul 3 zile pentru efectuarea slujbelor si starilor de priveghere. Insa pana la punerea persoanei respective in cavou, exista anumite operatii pregatitoare.

Atunci cand cineva moare, inima lui sau a ei se opreste, urmand ca mai apoi sa i se coaguleze sangele. Intreg organismul este deconectat de la toate sursele lui de energie care se alimentau prin intermediul substantelor nutritive ce aveau cale de acces catre organe doar prin intermediul sangelui.

Dupa o perioada de timp muschii impietresc, pielea capata un aspect ca de ceara, iar corpul intra in procesul de putrefactie care trebuie sa fie stagnat pentru a putea avea mirosul suportabil. Acest ritual este folosit inca din vechime si poarta denumirea de imbalsamare.

Prin imbalsamare corpul persoane respective este curatat atat pe interior, cat si pe exterior prin diferite bai si tehnici pentru a avea un aspect placut pe ultimul sau drum.

Sunt folosite si produse cosmetice de ingrijire si de machiaj pentru a face chipul cat mai atragator. In cazul barbatilor se face si barbierirea si tunderea pentru un aspect cat mai ingrijit si cat mai placut.

Alegerea imbracamintei este de asemenea importanta, unele femei sunt imbracate in rochia de mireasa. Exista mai multe tipuri de sicrie, pe timpul verii se recomanda alegerea sicrielor care au incorporate si lazi frigorifice care sa mentina temperatura corpului cat mai rece – pentru a nu intra in procesul de putrefactie.

Cealalta metoda cunoscuta este incinerare Cluj Napoca, prin intermediul careia corpul este ars in cuptoare special amenajate pentru astfel de operatiuni. In cadrul acestor crematorii este angajat si un personal calificat care a urmat cursuri si a trecut prin ore de pregatire in acest domeniu.

Temperatura la care poate sa ajunga un astfel de proces de incinerare Cluj Napoca este de aproximativ 1900 grade celsius, iar in cazul in care se doreste transformarea cenusii in diamant de atasat la bijuterii se mai face odata o prelucrare termica la aproximativ 3000 de grade celsius.

Aceasta metoda este din ce in ce mai cautata deoarece nu mai este necesara depozitarea intr-o urna undeva in casa. Purtarea de lantisor sau inel este mai comoda si doar tu o sa stii cu adevarat ce inseamna acest obiect pretios pentru tine. Vei avea intotdeauna persoana draga langa tine sa o strangi in brate ori de cate ori vei avea nevoie sa comunici cu ea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *