casa amanet

Casa amanet – pareri pro si contra

Vremurile in care traim, nivelul de trai, puterea de cumparare scazuta, cresterea continua a preturilor, conditiile din ce in ce mai greu de satisfacut pentru obtinerea unui imprumut bancar fac ca din ce in ce mai multe persoane sa apeleze la solutia alternativa: casa amanet.

In sistemul de a oferi drept garantie un bun pentru obtinerea unei sume de bani intr-un timp foarte scurt, cand urgentele impun aceasta nevoie, casele de amanet vin cu solutia salvatoare. Din ce in ce mai multe bunuri si obiecte pot fi amanetate pentru a obtine rapid suma de bani necesara. Bunurile sunt evaluate rapid si corect, iar creditul este acordat imediat, acesta fiind un avantaj net fata de un imprumut bancar, spre exemplu, care necesita multe validari si aprobari pana sa obtii un raspuns final.

Bunurile ce pot fi amanetate difera in functie de ceea ce accepta o casa de amanet sau alta. Conditia de baza este ca bunurile sa se afle in proprietatea celui ce vine sa solicite imprumutul. Initial la casele de amanet erau acceptate doar piese constand in bijuterii, metale pretioase, ceasuri de valoare, insa gama de bunuri acceptate s-a diversificat considerabil odata cu trecerea timpului.

In zilele noastre, de la o casa de amanet la alta, putem observa o mare varietate de bunuri acceptate. Pe langa bijuterii si produse din aur si argint, mai pot fi amanetate si antichitati, telefoane mobile, laptopuri, aparatura electronica, sisteme audio, diverse gadgeturi, aparate foto, dar chiar si electrocasnice si mai nou, la unele case de amanet se accepta si autoturisme.

Punctele forte prezentate de casele de amanet sunt reprezentate de rapiditatea in obtinerea imprumutului si de marea gama de produse ce sunt acceptate ca si garantie. Cand imprumutul bancar nu este deloc la indemana, cand nu ai nici prieteni sau cunostinte la care sa apelezi pentru niste bani, solutia poate fi gasita la o casa de amanet.

Desigur, odata ce ai ajuns acolo, trebuie sa tii cont si de faptul ca vei plati alaturi de suma imprumutata si comisionul pentru perioada pentru care ti-a fost acordat imprumutul. Acesta ar fi singurul neajuns, insa in momentul in care se impune nevoia unei sume de bani de urgenta, indiferent daca esti persoana fizica sau reprezinti o persoana juridica, o casa de amanet este solutia salvatoare. Aduci bunul drept garantie, iti asumi riscul ca acest bun sa fie valorificat de casa de amanet in cazul in care nu achiti in termenul stabilit valoarea imprumutului si a comisionului si obtii usor si rapid banii de care aveai atata nevoie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *