Aceste fructe minunate sunt adevarate medicamente in alimentatie. Au si un gust bun si cremos, sunt dulci si sunt perfecte pentru o gustare intre mese sau pentru mentinerea siluetei pe termen cat mai lung. Insa, pe langa aceste calitati ale bananelor, acestea au si alte proprietati mult mai intense. Bananele au devenit atat de populare incat multe persoane au inceput sa le consume in fiecare zi, inlocuind fructele traditionale. Nici nu este de mirare de ce consumul de banane a crescut atat de mult, in conditiile in care sunt usor de transportat, nu trebuie spalate, curatate si nici nu sunt atat de scumpe.
Data viitoare cand te bucuri de gustul unei banane, poti sa iei in considerare urmatoarele lucruri, pe care cu siguranta nu le cunosti:
Bananele nu cresc in copaci. Bananierul este clasificat ca fiind o planta arborescenta perena iar banana in sine este considerata un fruct. Numele corect pentru un ciorchine de banane este o mana de banane, pe cand o banana este un singur deget.
De asemenea, multe persoane care sufera de depresie declara ca se simt mult mai bine dupa o cura cu banane, datorita faptului ca aceste fructe contin o proteina pe care organismul o transforma in serotonina, substanta care confera o stare de buna dispozitie.
Daca ai probleme cu digestia, bananele sunt printre alimentele cu cel mai mare continut de prebiotice, niste bacterii estentiale din intestin care te ajuta sa ai o digestie corecta.
Cu cat au coaja mai patata, cu atat sunt mai eficiente in lupta cu cancerul. Potrivit unor studii, o banana coapta bine, cu coaja patata, produce o substanta numita TNF -Factor de necroza tumorala- care distruge celulele tumorale.
Consumul de banane poate avea si unele dezavantaje cum ar fi: consumul regulat de banane in cantitati mari poate duce la declansarea unor reactii alergice la orice varsta, chiar daca, de obicei, alergiile sunt depistate inca de timpuriu.