fight

Ce sa nu-i spui fostului partener

Ce a fost trebuie sa ramana in trecut. Nu mai exista cale de intoarcere, de a schimba ceva. Trebuie sa eviti certurile si discutiile in contradictoriu cu fostul partener, deoarece a fost candva o vreme cand chiar iti doreai acea relatie.

Despartirile sunt dificile, dar conteaza foarte mult mentinerea bunelor relatii cu fostul/fosta. Mai ales daca lucrati in acelasi loc, mergeti la aceleasi cursuri, aveti prieteni comuni sau sunteti despartiti dar aveti un copil impreuna. In astfel de cazuri trebuie sa ai mare grija la cuvintele folosite. Ceea ce spui dupa o despartire poate fi folosit impotriva ta, facand ca intregul proces de a „trece peste” sa fie dificil pentru ambii.

Ce nu ar trebui sa ii spuna EA, LUI

– Esti atat de zgarcit!  Nu asta isi doreste un barbat si nu aceasta parere doreste sa ti-o formezi cand este in preajma ta. Daca iti plateste cumparaturile si mesele in oras ii confera un plus de incredere, se simte ca si cum si-ar intretine familia. Desigur ca a mai facut si alte eforturi pentru a mentine relatia, inclusiv a platit si pentru prietenele tale uneori. Asa ca mai bine aminteste-ti acele momente si nu altele, pentru ca astfel de cuvinte odata spuse afecteaza foarte mult.

– Vei fi nefericit fara mine! Si-a dat seama ca e nefericit in momentul in care a decis sa te paraseasca, deci in momentul in care ii vei spune asta, in gandul lui va veni instantaneu raspunsul „Ai vrea tu!”. Mai bine nu te faci de ras si eviti aceasta replica.

– Esti un ratat! Poate ca e. Dar nu ati fost cumva impreuna? Fiecare are alte prioritati. La un moment dat prioritatile voastre erau diferite. A te astepta ca el sa ajunga la nivelul cerintelor tale dupa despartire este total incorect. Acum ca v-ati despartit, ce mai conteaza daca e un ratat sau nu?

– Totul a fost din vina ta! Mare neadevar. E nevoie de doua persoane ca sa  formeze un cuplu. Vina e a amandurora, exceptand cazul abuzurilor si comportamentului dominant manifestat.

Ce nu ar trebui sa ii spuna EL, EI

– Parca ai fi maica-mea! Nu prea se aplica, ai fi ajuns sa faci aceleasi lucruri si cu mama, si cu fata. Nu prea suna ok, nu? Daca ea te-a dadacit si te-a cicalit a facut-o doar din grija pentru tine. Daca nu la asta te asteptai din partea ei, oricum acum nu mai are nici un rost sa o spui, s-a terminat.

– Ar fi trebuit sa … nici macar sa nu indraznesti sa aduci discutia aici. E o lista lunga tot timpul cu privire la ce ar fi trebuit facut atat de unul cat si de catre celalalt. Nu i-ai spus la momentul potrivit, nu are rost sa ii spui acum.

– Nu ai facut niciodata nimic pentru mine! Esti sigur? Daca asa sta situatia, de ce a durat atat pana v-ati despartit? Cu siguranta au fost si lucruri bune, si rele, daca le vei trece pe toate in revista vei vedea ca nu e chiar asa cum crezi.

– Din cauza ta sunt suparat acum! Cand ati ajuns sa fiti impreuna ai luat o decizie. Asuma-ti-o! Nu ai pe cine sa dai vina decat pe tine, tu ai ales sa o incepi si sa o si termini, deci supararea si depresia sunt doar problemele tale.

Nu are rost sa scormonesti trecutul, nu serveste nici un scop si nu face bine nimanui. Accepta ceea ce s-a intamplat si treci peste.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *