Ce se poate intampla daca te pisca o capusa

Cum a venit vara cum toti vrem sa iesim la iarba verde. Cald afara si tot ce ne dorim este sa ne bucram de natura. Dar bineinteles in natura nu e totul perfect. Si cea mai frecventa problema care poate aparea este o banala muscatura de capusa.

Este foarte periculoasa atat in cazul copiilor cat si a adultilor deoarece prin ea se transmit diverse boli. Cele mai dese muscaturi de capuse apar la inceputul primaverii.

Exsista cateva simptome care pot aprea in cazul muscaturii de capusa. Muscatura de capusa nu este dureroasa iar simptomele apar dupa e capusa s-a despris. Aceste simptome pot fi foarte diverse de la dureri de cap, febra, varsaturi, greata pana la febra musculara. Anumite persoane chiar pot avea reactii alergice in urma acestei muscaturi.

Simptomele pot aparea in decursul a 3 saptamani dupa ce ai fost muscata. In anumite cazuri rare poate aparea o reactie alergica foarte grava numita anafilaxie. Bolile transmise de capuse sunt grave si foarte multe. Printre boli se numara si cea mai grava numita boala Lyme si mai anume borelioza se manifesta prin dureri de cap, febra, dureri articulare si musculare, dar si aparitia unor eruptii extinse.

O alta boala transmisa de capusa este si tularemia care este caracterizata prin greata si muscaturi, dureri de cap, umflarea ganglionilor pe locul muscaturii, febra mare. Si Febra Rochy Mountain care are ca afectiuni febra, dureri de cap severe, greata si varsaturi, dureri musculare si articulare.

Dupa ce medicul iti va gasi capusa te va trimite la o serie de analize pentru a vedea daca capusa ti-a transmis vreo boala. Daca simti ca ai vreo simptoma sau ca ai fost muscata de capusa este indicat sa mergi cat mai rapid la un medic.

Din pacate celebrul actor romn Serban Ionescu s-a stins din viata din cauza bolii Lyme care l-a tinut o perioada lunga imobilizat la pat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *