Atat in timpul sarcinii cat si dupa nasterea bebelusului, mamicile sunt foarte prudente atunci cand vine vorba de mancare. Ele incearca sa evite alimentatia nesanatoasa pentru a preveni orice afectiune sau disconfort a micutului. De asemenea, mamicile aleg sa alapteze copilul in primele luni, acolo unde este cazul, si de aceea este foarte, foarte importanta alimentatia si alegerea a ceea ce mananca. O alimentatie nesanatoasa, nu doar ca face rau mamei, ci afecteaza si laptele matern, care este esential in primele luni de viata a bebelusului. Pe langa faptul ca o alimentatie nesanatoasa afecteaza alimentatia micului copil, ii afecteaza si nutritia acestuia.
Mai mult, in timpul perioadei de sarcina, daca mamica consuma alimente nesanatoase si nu se adapteaza regimului pretins de medici, substantele hranitoare se vor redirectiona catre fat pentru ca acesta sa isi poata dezvolta creierul si activitatea lui. Acest lucru, include faptul ca micutul va absorbi toate vitaminele, enzimele, mineralele si substantele folositoare atat micutului bebelus cat si mamei.
Alimentatia corespunzatoare va oferi copilului siguranta ca nu va avea probleme de comportament, adaptare sau alte probleme emotionale.
Mama trebuie sa manance alimente cat mai bogate in vitamine, proteine, acizi grasi, pentru a sigura buna crestere si dezvoltare a micutului ei. Alimentatia corespunzatoare, nu va ajuta doar copilul, insa va ajuta foarte mult sanatatea mamei. Ceea ce nu trebuie sa lipseasca din nutritia mamei sunt: pestele de apa rece, carnea care provine de la vite sau de la alte animale hranite cu iarba si bineinteles, crustacee. Aceste alimente contina DHA. De asemenena, o mamica trebuie sa consume in mod regulat legume, fructe de padure, seminte de in si de canepa, nuci si tot felul de seminte si magdale.
O alta sugestie pentru o alimentatie corespunzatoare, este sa consume alimente organice care vor scadea riscul de a ingera pesticidele si hormonii de crestere.