Ce trebuie sa stii despre motoarele electrice

Cultura generala este necesara pana la urma; sunt lucruri in viata pe care le vei intalni, situatii pe care iti vei dori sa le cunosti. Poate ca nu stii prea multe despre motoare electrice insa nu in amanunt – descopera cel putin cateva detalii pe care ar trebui sa le cunoasca oricine.

Cu si despre motoare electrice

Motorul electric este de fapt cel care transforma curentul electric in energie mecanica. Se mai poate numi si electromotor. Te vei gandi de ce ai nevoie de asa ceva. Sau la ce folosesc ele? Afla ca astfel de motoare sunt utile pentru varii domenii, de la motoarele necesare pentru imprimante si calculatoare, de la motoarele necesare pentru pompe si pana la cele pentru locomotive, macarale.

Mai mult decat atat, trebuie sa stii ca un motor este de regula cel care include doua parti si anume stator si rotor, asta indiferent de tiopologia si puterea sa. In ordinea mentionata acestea sunt partea fixa, de carcasa, de borne etc., si partea mobila, partea din interior.

Cultura generala despre motoare

Daca ne referim la originea cuvintelor se pare ca termenul de electricitate, electron este un deviat din cuvantul grecesc elektron ce se traduce prin chilimbar.

Primul motor se crede ca a fost inventat in anul 1600 de un german insa folosirea unui motor electric vine mai tarziu in istoria acestor produse. Otto von Guerike a fost cel care a bifat acest pas in 1600, inventatorul unui motor simplu ce se baza pe un balon cu sulf.

Daca e sa ai in vedere minima de cunostinte despre motoare electrice afla ca acestea au fost inventate in jurul anului 1873, la baza acestui progres fiind Zenobe Gramme. Acesta a facut conexiunea de la un generator de curent continuu la unul asemanator. Si totusi, nu este singurul moment marcant caci inaintea lui mai exact in 1835 Thomas Davenport a facut o prima demonstratie pe atunci, ce tinea de capacitatea unui motor electric de a pune in miscare un automobil. Si desigur, a si reusit.

Avem nevoie de motoare de tot soiul si pentru orice domeniu. Sunt rotile care fac lumea sa mearga incontinuu, sunt cele fara de care parca nu ne imaginam viata, avand in vedere ca reprezinta si progresul in sine. Si daca vei avea nevoie de acestea in toate pragurile de tipologii vei gasi la bracomotoareelectrice.ro tot soiul de optiuni, de motoare pentru aplicatii industriale si nu numai.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *