Kanto

Cele mai mari cutremure

Cutremurele sunt fenomene naturale devastatoare sub forma unei eliberari de energie sub forma unor unde seismice ce se propaga la suprafata cu efecte devastatoare. Intensitatea cutremurelor este masurata folosind diferite scale si activitatea unui seim este inregistrata folosind un seismograf. De-alungul timpului au fost mii sau poate chiar zeci de mii de cutremure ce au ajuns sa ia distruga multe vieti. Desi unele seime nu sunt la fel de puternice in intensitate ajung sa creeze pagube foarte mari. De obicei cutremurele sunt mai distructive daca epicentrul acestora este in apa, ceea ce ar crea valuri numite tsunami.

Kanto, Japan, Sept. 1, 1923

Japoniaeste una din tarile predispuse la cutremure puternice datorita faptului ca se afla foarte aproape de o placa seismica. Cutremurul in Kanto a avut magnitudinea de 7.9 pe scara Richter si a zguduit Tokyo pe data de 1 septembrie 1923. Cutremurul a creat un sentiment de panica pe uscat si in acelasi timp a creat un tsunami care avea valuri de peste 10 metri inaltime. Structurile au cazut in doar cateva minute, cea mai afectata zona fiind Tokyo-Yokohama. Cutremurul a fost urmat de numeroase incendii ce au ars mute case. Multi oameni au murit din cauza incendiilor. In total acest cutremur a ajuns sa ia 142,800 de vieti.

Aleppo, Syria, Aug. 9, 1138

Cutremurul din Aleppo a fost creat mari probleme in Siria in anul 1138 pe data de 9 august. Se spune ca peretii care iconjurau orasul au cazut si strazile au fost inundate cu roci. In total s-au inregistrat mai bine de 230 000 de vieti. Cutremurul nu a afectat doar Siria ci si catva parti in Turcia. Inainte de producerea acestui cutremur a mai fost simtit unul inofensiv cu doua zile inainte. Replici ale cutremurului au mai fost simtite la zile bune dupa aceea. Dupa aceea vietile pierdute au fost mai putin intrucat oamenii au fost avertizat in privinta cutremurului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *