rosii

Contribuie asupra sanatatii inimii tale!

Sanatatea este cea mai importanta pentru fiecare din noi. Ea este conditia principala pentru a reusi sa fim fericiti. Daca avem sanatate le putem face pe toate cum spun si oamenii din popor. Ei bine, aceasta sanatate se mentine cu o grija excesiva pe care trebuie sa o detinem mai ales avand in vedere toate alimentele din comert care dauneaza destul de grav sanattaii noastre. Trebuie sa alegem alimentele care ne fac bine si care sunt sanatoase pentru noi si sa renuntam la cele atat de prelucrate care se gasesc in toate marketurile.

Dupa cum se tot vehiculeaza legumele si fructele sunt foarte importante pentru fiecare dintre noi. Este adevarat acest lucru pentru ca acestea ne frunizeaza in organism vitaminele si mineralele esentiale sanatatii organismului nostru.

Pentru ca suntem spre sfarsitul sezonului verii m-am gandit sa vorbim astazi despre importanta rosiilor in alimentatia noastra. Si da! Rosiile sunt extrem de importante in sanatatea noastra si din acest motiv  trebuie sa fie incluse in orice mancare sau in orice meniu din orice parte a zilei. Iata cum ne ajuta rosiile sanatatea:

In primul rand rosiile contribuie foarte mult la sanatatea pielii deoarece ajuta la elasticitatea ei. Ea contine foarte mult Beta caroten precum contine si morcovul iar aceasta substanta contribuie foarte mult la protectia pielii. Licopenul incetineste foarte mult procesul de imbatranire si din acest motiv este foarte indicat.

Rosiile contin vitamina K si calciu, nutrienti foarte importanti pentru intarirea tesutului osos. Licopenul prezent in rosii contribuie foarte mult la imbunatatirea masei osoase prevenind osteoporoza.

Riscul de cancer poate fi combatut tot cu ajutorul rosiilor. Ele un contin antioxidanti atat de puternici incat combat cancerul de prospatata, cancerul esofagian si faringian, cancerul stomacal si de colon, cancerul rectal, de prostata sau ovarian. Rosiile contin vitamina A si vittamina C care combat efectele negative produse de radicalii liberi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *