Brain

Creierul uman: Fascinant

De mult timp omaneii de stiinta incearca sa descopere toate tainele creierului uman. S-au facut foarte multe descoperiri in legatura cu acesta. Se stiu multe, dar sunt mult mai multe descoperiri ce pot fi facute. Fiecare creier functieaza intr-un mod diferit. Din acelasi motiv fiecare dintre noi are un stil diferit de a gandi si fiecare avem propria personalitate. Aceasta se dezvolta pe masura ce creierul nostru se dezvolta la randul sau.

Creierul nostru se dezvolta in totalitate abia la sfasitul perioadei de pubertate. Este perioada in care majoritatea materiei cenusii este produsa si timpul in care lobii frontali sunt dezvoltati in totalitate. Aceasta parte a creierului este responsabila pentru modul nostru de a gandi si de a lua decizii.

Creierul este mai activ pe timp de noapte decat pe timp de zi. In timpul zilei creierul nostru asimileaza foarte multe informatii in legatura cu diferitele activitati pe care le intretinem. Pe timp de noapte, creierul incearca sa puna toate acele informatii cap la cap. Este motivul pentru care pe timpul noptii avem de multe ori vise destul de ciudate. Se presupune ca acestea sunt rezultatul incercarii creierului de a pune toate detaliile in ordine pentru a putea fi accesate mai tarziu in functie de situatie.

Un alt lucru destul de interesant este acela ca, creierul barbatilor este mai activ decat cel al femeilor. De obiecei in proportie de 10%. Creiereuel femeilor sunt de obeici mai mici decat cele ale barbatilor dar au celulele nervoase si cortexul sunt mai mari, ceea ce le face mai inteligente decat barbatii si le da posibilitatea de a munci mult mai eficient. Abilitatea de agandi de a indetifica si a controla emotinal este mai dezvoltata in cazul femeilor. Pe de alta parte creierele barbatilor sunt mult mai predispuse la gandirea logica, acestia avand abilitatea de a gandi totul mai logic si de a se incadra in spatiu mai bine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *