baterie

Cum maresti durata de viata a bateriei telefonului

Desi telefoanele mobile au cunoscut un real progres in ultimii ani, durata de viata a bateriei este o problema ce a ramas inca spre rezolvare. Atat producatorii cat si utilizatorii au in vedere acest aspect. Majoritatea telefoanelor mobile folosesc in ziua de astazi baterii Li-ion sau Li-polimer, de asemenea de aceeasi tehnologie beneficiaza si laptopurile si alte dispozitive mobile precum tablete sau media playere. Cum poate fi imbunatatita si prelungita durata de viata a unei baterii prezentam in continuare.

Timpul de incarcare – bateriile telefoanelor nu trebuie supraincarcate sau lasate la incarcat o perioada prelungita de timp. Daca sunt lasate la incercat timp indelungat, se pot supraincalzi, iar temperatura este un dusman al duratei de viata a bateriilor.

Ciclul de incarcare-descarcare – bateriile pe litiu-ion au un numar intre 300 si 500 de astfel de cicluri. Pentru ca durata de viata sa fie prelungita, nu trebuie lasate sa se descarce in totalitate, ci puse la incarcat cand capacitatea ajunge undeva sub 30%.

Setarile telefonului. Pastrarea telefonului pe vibratii provoaca o descarcare mult mai rapida a bateriei, luminozitatea pastrata la nivel maxim la fel, iar bluetooth-ul, wi-fi-ul sau gps-ul asemenea. Aceste functii trebuiesc utilizate doar in caz de nevoie, pentru ca daca raman active in mod constant zilnic provoaca o descarcare foarte rapida a bateriei.

Telefonul trebuie ferit de conditii de temperatura extrema. Acestea provoaca o scadere a duratei de viata a bateriei. De asemenea expunerea la umiditare scade durata de viata a bateriei, insa acest lucru nu afecteaza doar bateria, ci si alte componente ale telefonului. Astfel tineti cont de toate aceste sfaturipentru ca durata de viata a bateriei sa fie una cat mai indelungata.

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *