baterie

Cum poti creste durata de viata a bateriei

Desi telefoanele mobile au progresat intr-un mod exceptional in ultimii ani, durata de viata a bateriei a ramas o problema importanta pentru majoritatea producatorilor, ca sa nu mai mentionam utilizatorii. Acum zece ani in urma telefoanele erau folosite strict pentru urgente, in ziua de astazi insa au devenit absolut necesare in viata de zi cu zi.

Majoritatea smartphone-urilor din ziua de astazi folosesc baterii pe litiu-ion sau litiu-polimer, baterii mici si usoare care sunt utilizate de asemenea si la alte dispozitive mobile precum laptopuri, media playere portabile, tablete si altele. Desi durata de viata a acestor baterii este mai indelungata, tot trebuiesc ingrijite pentru a le imbunatati longevitatea.

Primul si cel mai important lucru este sa monitorizam timpul de incarcare. De obicei nu este recomandata reincarcarea pe o perioada indelungata a bateriei sau supraincarcarea acestora. In alte cuvinte, daca s-a ajuns la 100%, trebuie oprit procesul de incarcare. Cand sunt lasate sa se incarce peste noapte, telefoanele raman conectate la incarcator chiar daca bateria este complet incarcata in doar doua ore. Prin urmare se genereaza caldura in orele ramase, ceea ce poate afecta durata de viata a bateriei. De aceea e recomandat ca telefonul lasat la incarcat peste noapte sa fie si inchis, astfel se reduce caldura generata dupa ce bateria ajunge la capacitate mazima.

Bateriile Li-Ion sau Li-Po au cicluri de pana la 300-500 reincarcari. Pentru a imbunatati durata de viata a bateriei, este recomandat sa nu fie descarcata complet la fiecare ciclu de incarcare-descarcare – acest lucru poate reduce cu pana la 30% viata acumulatorului.

Trebuie tinut cont si de faptul ca vibratiile consuma foarte mult din baterie, de asemenea conexiunile bluetooth, wi-fi sau GPS la fel, se impune astfel oprirea acestora daca nu este absolut necesara utilizarea lor pentru ca durata bateriei sa fie mai indelungata.

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *