Cum reusesti sa cresti un catel daca ai bebelus?

Inainte sa vina pe lume micutul tau iti alegi un patruped care devine treptat cel mai bun prieten al tau. De foarte multe ori catelul sau pisica pe care o ai sunt cele mai importante pentru tine inainte sa apara micutulul. Dupa ce apare micutul pe lume te gandesti ca toata grija sii toata atentia trebuie sa se rasfranga asupra lui. Este destul de complicat insa vrei sau nu vrei patrupedul tau trebuie sa dispara din camera copilului tau.

Animalul nu stie sa se comporte cu cei mici si este normal. Nu putem sa cerem unui animal sa aiba ratiune sau sa stie cum trebuie sa se comporte cu micutul. Insa exista foarte multe cazuri in care oamenii nu ar dori sa renunte la patrupedul care le-a fost aproape atunci cand nu era micutul pe lume. Si ce trebuie sa facem atunci?

Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa organizati lucrurile astfel incat sa reusiti sa pastrati si catelul dupa ce a venit pe lume un princhindel:

Spatiul catelului

Este foarte important sa tii cainele departe de copil mai ales atunci cand aceasta este foarte mic. Nu putem sa stim ce anume se poate intampla cu catelul si cum va putea reactiona. In plus, parul de la caine este periculos pentru cel mic. Cea mai buna solutie este sa creem un spatiu special al cainelui departe de locul de desfasurare al activitatilor copilului.

Spune-i cainelui ce are de facut

Cu siguranta daca vei incerca sa ii explici cainelui ca acum a venit un copilas pe lume si ca trebuie sa se comporete intr-un anumit fel, el nu va intelege acest lucru. Tocmai din acest motiv trebuie sa ii impui patrupedului noi reguli. Cu alte cuvinte va urma inca o lectie de dresaj care il va face sa se comporte corespunzator

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *