marire de salariu

Cum sa ceri o marire de salariu

Exista companii si organizatii care nu deschid subiectul maririlor de salariu decat daca angajatii sesizeaza acest lucru. Daca doresti sa initiezi un astfel de proces, tine cont de faptul ca este o chestiune sensibila ce trebuie tratata cu tact.

Trebuie sa existe un motiv intemeiat pentru ca firma sa iti acorde o marire de salariu. Daca muncesti mai mult decat ti se cere, daca preiei noi responsabilitati fata de cele ce iti sunt normal trasate, atunci a cere mai mult este un lucru normal.

Intelege-ti valoarea. Nu trebuie sa te hotarasti asupra unei sume anume, afla care este marja salariilor in domeniul in care lucrezi, ce retributii primesc cei ce au aceeasi pozitie ca si tine. Trebuie sa intelegi de asemenea si valoarea angajatorului. Cu siguranta ti se va spune ca e o perioada de recesiune, ca nu pot da mariri de salariu acum, insa daca te informezi despre rezultatele si profiturile firmei din ultimul trimestru iti poti face o idee despre asta.

Momentul in care ceri o marire de salariu este la fel de important. Asigura-te ca seful are timp sa te asculte si sa ia in considerare propunerea ta. Fii atent la ce atitudine are si alege un moment potrivit. Incepe discutia cu proiectele la care ti-ai adus contributia si nu lasa impresia ca faci o favoare companiei lucrand in plus. Trebuie sa fii dispus si sa negociezi si sa iti stabilesti o limita mai mare decat marirea pe care o doresti. Spre exemplu daca vrei o marire de 10%, trebuie sa declari ca vrei 15%.

Multe organizatii si companii vor sa isi mentina angajatii, sa ii multumeasca si sa ii fidelizeze, in asa fel incat compania sa poata functiona mai bine, mai eficient si mai profitabil. Trebuie sa te asiguri ca marirea de salariu pe care o ceri este sustinuta si de munca pe care o depui, in acest caz cu siguranta o vei obtine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *