Cum sa devii o persoana de dimineata

Pentru multi dintre noi este destul de greu sa ne trezim dis de dimineata, chiar daca avem acelasi program in fiecare zi. Este insa destul de simplu sa devii o persooana care va iubi fiecare dimineata daca vei urma o serie de sfaturi simple. Fie ca e vorba de serviciu, scoala sau alta acvtivitate, trezirea nu va mai fi un moment neplacut al zile si vei putea pune in exercitiu zicala ” Cine se trezeste de dimineata, ajunge departe.”

Standardizeaza-ti somnul

Primul lucru care ar trebui sa te ajute in trezirea ta de dimineata ar fi programul de somn. Ar trebui sa lasi deoparte momentele in care stai tarziu in noapte in fata PC-ului sau a televizorului. E posibil sa spui ca vei recupera somnul in zilele de weekend, dar daca iti vei stabili o durata de somn intre 8-7 ore in fiecare noapte (necesarul de somn pentru un adult) vei incepe sa vezi ca nu vei mai fi nevoit sa recuperezi somnul. Chiar si in zilele libere te vei trezi plin de energie si dornic de a face ceva nou.

Pasi de copil

Pentru a iti stabili un program de somn, ar trebui sa o iei incet. Daca vei incepe sa te trezesti in fiecare dimineata la o ora fixa si noaptea te vei culca la ore tarzii si diferite nu vei ajunge nicaieri si la un momendat oboseala cumulata isi va spune cuvantul. Specialistii spun ca somnul cel mai bun este in orele tarzii intre 12-2, de aceea ar fi indicat sa te culci la orele 10-11 si sa te trezesti la 6-7 dimineata in functie de programul tau.

Invata sa iti intelegi corpul

De fiecare data cand esti obosit nu incerca sa te fortezi, relaxeaza-ti corpul pentru ca astfel vei ajunge sa ai un randament mai bun in actiunile tale si te vei descurca mult mia bine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *