evita stresul

Cum sa eviti stresul

A devenit o parte inseparabila a vietii de zi cu si, datorita ritmului alert din zilele noastre. Stresul este o stare mentala sau emotionala care afecteaza atat din punct de vedere psihic cat si fizic starea individului. Cu totii am fost pusi in situatii stresante intr-un fel sau altul, intr-un moment sau altul, si desigur a trebuit sa cautam modalitati prin care sa ne eliberam de aceasta stare. Dupa cum se stie insa, prevenirea este mai buna decat vindecarea. Sa vedem in continuare cateva modalitati prin care am putea tine stresul la distanta, in special la munca.

  1. Organizeaza-ti timpul. Este o cerinta imperioasa, daca intr-adevar cauti modalitati eficiente de a evita stresul. Cand ai timpul organizat, munca se desfasoara conform planului si rezultatul este astfel tinerea sub control a stresului, care intr-un sistem dezorganizat se acumuleaza treptat si ajunge sa fie de nesuportat la sfarsit de saptamana sau de luna. Organizandu-te, vei putea sa termini totul la timp. Aminteste-ti si de multitasking, te va ajuta sa termini ceea ce ai de facut mai repede.
  2. Exercitii fizice – joaca si ele un rol foarte important in mentinerea starii de sanatate, atat din punct de vedere psihic, cat si fizic. De asemenea exercitiile fizice au si rolul de a te elibera de stres. Daca programul nu iti permite sa iti faci un abonament la sala, poti incerca alte variante de exercitii care te vor mentine intr-o buna forma fizica si psihica.
  3. Ia o pauza – te va ajuta mult sa scapi de stresul cotidian. Daca ceea ce iti doresti este o perioada de relaxare si distractie, nimic nu poate fi mai bun decat o vacanta sau un scurt concediu. Petrece ceva timp cu familia, cu prietenii, cu cei dragi. Uita de tot ceea ce e legat de munca si bucura-te de pauza pe care o iei. Vei reveni apoi la munca avand bateriile reincarcate si vei privi toate problemele cu alti ochi.
  4. Fii pozitiv, gandeste pozitiv. Mentinerea unei atitudini pozitive te poate ajuta foarte mult sa eviti stresul. Daca ai o problema cu colegii sau superiorii, incearca sa o rezolvi printr-o discutie si nu o cearta. Daca nu e o varianta, ignor-o. Majoritatea timpului, o atitudine pozitiva te va ajuta sa rezolvi mai repede orice problema si vei scapa de stres mai bine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *