comunicare

Cum sa-ti imbunatatesti abilitatile de comunicare

A avea abilitati bune de comunicare este esential in orice aspect al vietii. Spre exemplu cand vrei sa te angajezi, sau cand vrei sa ai performante mai bune in viata profesionala, cand vrei sa faci o impresie mai buna despre tine, cand vrei sa te faci remarcat sau cand doresti sa iti imbunatatesti relatiile cu ceilalti. metoda potrivita de comunicare este astfel foarte importanta in orice faci. Abilitatile de comunicare bune te ajuta sa depasesti unele complexe, sa treci mai usor peste neajunsuri in viata. Cum ai putea face sa iti imbunatatesti aceste abilitati de comunicare? Iata in continuare cateva sfaturi.

Daca intr-adevar nu te descurci si nu comunici de fiecare data ceea ce ti-ai dorit, cuvintele parca nu iti ies cum vroiai, atunci observa. Fii atent cum procedeaza persoanele care se descurca si comunica eficient. Iti va oferi o perspectiva si vei sti ce ai de facut.

Asculta. Comunicarea nu este numai despre a vorbi eficient si impresionant. Nimanui nu ii place sa discute cu o persoana care continua sa vorbeasca fara sa ii asculte deloc pe ceilalti. Trebuie sa inveti si sa asculti, pentru a intelege si ceea ce ceilalti incearca sa iti transmita.

Nu te grabi. Gandeste-te de doua ori inainte de a vorbi o data. Cand discuti cu cineva, trebuie sa fii atent la ceea ce spui, pentru a nu starni reactii nedorite.

Citeste. Carti, ziare, orice – trebuie sa iti dezvolti dragostea de a citi. Iti imbunatateste vocabularul, intelegerea si vei putea si sa comunici mult mai usor.

Nu judeca. Evita sa consideri ca ai tot timpul dreptate. Asculta si parerea celorlalti inainte de a vorbi si tu si cauta sa eviti parerile preconcepute, prejudecatile, nu pune etichete pentru ca toate acestea sunt bariere in calea unei comunicari eficiente.

Fii politicos – de asemenea foarte important – si poate mai important – mare atentie la limbajul corpului. Mentine contactul vizual, ai grija la postura, ofera strangeri de mana ferme si cauta sa nu transmiti semnale gresite prin comunicarea non-verbala ce tine de gestica, mimica si pozitia corpului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *