Cum se detoxifiaza organismul corect

Toti medicii nutritionisti ne recomanda sa facem cel putin 2 cure de detoxifiere pe an, pentru sanatatea organismului. In cazul in care nu ne detoxifiem organismul pot aparea: oboseala, migrene, depresii, celulita, acneea, par fara stralucire.

In primul rand trebuie sa stim ca sanatatea pleaca de la colon. Daca colonul nu este curatat si detoxifiat, organimsmul va functiona prost si vom atrage bolile si neplacerile pe care cu siguranta nu ni le dorim. Pe langa detoxifierea colonului, pentru a avea cele mai bune rezultate, trebuie sa detoxifiem ficatul, rinichii si pielea. Acestea sunt partile cele mai pline de toxine. Detoxifierea are rolul de a curata organismul de resturile alimentare si de toxinele care nu au fost eliminate. Toxinele provin din alimentele toxice, pline de E-uri, din fructe si legume tratate cu pesticide, din medicamente, din carnea tratata cu hormoni, din apa de la robinet, din produsele cosmetice, din emulsii industriale etc.

Cand stii ca ai nevoie de o detoxifiere a organismului?

Ne apucam de o cura de detoxifiere atunci cand avem o stare de oboseala inexplicabila, somnolenta, stari depresive, anxietate, stare de nervozitate, cand avem pofta de dulciuri si de alimente prajite, cand avem un tranzit greu, suntem balonati, avem colonul iritabil sau suntem supraponderali.

Detoxifierea consta in adaugarea aportului de fibre in dieta, sa consumi cat mai multe cereale integrale, nuca de cocos uscata, fasole uscata alba, drojdii alimentare, linte uscata, faina de soia, susan, seminte de in, curmale uscate, alune de padure, mazare fiarta, patrunjel crud, seminte si nuci, zmeura, mure, paine integrala.

Poti folosi suplimente alimentare care te vor ajuta sa ai o digestie si un tranzit intestinal mai bun. Consuma plante si argila deoarece sunt foarte bune si recomandate in curele de detoxfiere.

Consumul de apa este foarte, foarte important in cura de detoxifiere. Consumul trebuie sa fie intre 1,5 litri si 2 litri, nici mai mult, nici mai putin. In cazul in care nu consumi suficienta apa, risti sa ajungi la constipatie si astfel vei cadea in cealalta extrema.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *