despartire

Cum te desparti de cineva

Relatiile nu evolueaza de fiecare data cum ne asteptam. Problemele apar inevitabil. Daca unele cupluri incearca sa repare lucrurile, uneori singura solutie este despartirea. Cand a venit totusi un astfel de moment, trebuie sa fii pregatit si sa ai un plan bine stabilit.

Planuieste cand si unde ii vei spune persoanei intentia ta de despartire. Cu siguranta trebuie sa eviti a comunica aceasta decizie printr-un simplu apel telefonic, mesaj text sau email. Este o lipsa de respect, in plus spunandu-i fata in fata ii vei putea comunica mai bine motivele ce te-au determinat sa iei decizia.

Ofera o explicatie plauzibila si sincera. Trebuie sa ai motivul pregatit. Cand te desparti de cineva, persoana va dori sa stie care sunt motivele. Cel mai bine este sa fii sincer, sa spui ce nu iti place, ce te deranjeaza, motivul exact pentru care ai luata aceasta hotarare.

Fii foarte clar cu privire la intentiile tale. Nu este suficient sa spui „este nevoie de o pauza” pentru ca poate fi interpretat acest lucru, poti oferi sperante false. Daca este o hotarare finala si definitiva, asigura-te ca asa o si exprimi. Daca nu faci asta, e posibil ca partenerul/partenera sa te mai caute si sa incerce o impacare chiar daca intentiile tale erau altele.

Lasa trecutul in trecut. Nu este deloc necesar sa faci o lista cu lucrurile care iti displaceau, pentru ca poate duce doar la cearta. Este suficient de dificila situatia despartirii, nu este nevoie sa mai dezgropi si alte amintiri neplacute.

Scurt si la obiect. Nu terbuie sa lasi loc de interpretari, trebuie sa eviti neintelegerile si certurile pur si simplu punand capat relatiei. De asemenea trebuie sa acorzi timp persoanei, in cazul in care doresti totusi sa patrezi o relatie de prietenie. Poate ca nu va trece foarte usor peste momentul despartirii si va avea nevoie de un timp de reflectie.

Pentru a concluziona, nu exista cuvant mai potrivit ca o recomandare pentru situatia despartirii decat „Respect”. Oferi respect, primesti respect, nu numai in cazul despartirilor, dar si in orice alta situatie din viata.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *