animal de companie

Cum te elibereaza de stres un animal de companie

Te poate ajuta un animal de companie sa scapi de stres? Cu siguranta ca da! Animalele de companie au fost dintotdeauna o sursa de divertisment pentru toata lumea. Prezenta lor poate fi linistitoare, inlatura senzatia de singuratate si pe langa acestea ajuta la reducerea stresului.

Studiile arata ca persoanele care au animale de companie sunt mult mai bine pregatite sa reziste la situatii stresante. Dragostea si afectiunea primita din partea animalului de companie reduc considerabil impactul negativ pe care il are stresul asupra sanatatii noastre.

A te juca cu un animal de companie poate fi o experienta extraordinara, o reala sursa de confort si relaxare. Studiile arata ca in astfel de momente se elibereaza mai multa serotonina in organism – acest hormon este supranumit hormonul fericirii intrucat odata cu cresterea nivelului sau se creeaza automat o senzatie de bine.

Tensiunea arteriala crescuta este una din principalele probleme cauzate de stres. Aceasta afectiune poate fi insa tinuta sub control cu ajutorul unui animal de companie. Raspunsul organismului la situatii stresante poate fi combatut din punct de vedere al instabilitatii tensiunii arteriale cu ajutorul prietenului necuvantator.

Jobul stresant este unul din factorii principali care contribuie la cresterea nivelului de colesterol. Studiile realizate de specialisti arata insa ca interactiunea cu animale de companie dupa intoarcerea de la serviciu poate servi drept remediu natural pentru a diminua nivelul de colesterol ce a fost crescut ca si raspuns la stres.

Alte studii arata ca odata cu detinerea unui animal de companie, oamenii tind sa devina mai fericiti, mai sociabili, mai putin singuri si au si mai multa incredere in sine. Sprijinul emotional oferit de un animal de companie are astfel un impact pozitiv asupra starii sanatatii psihice.

Cand te joci cu animalul de companie ti se imbunatateste starea de spirit, iar acest lucru ajuta la tinerea la distanta a starilor de anxietate sau depresie. Toate aceste motive vin astfel in sustinerea ideii ca un animal de companie este indicat pentru oricine doreste sa mai scada nivelul de stres din viata sa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *