latino-time.ro

Dansul – hrana pentru corp si minte

latino-time.roDansul a facut si face parte in continuare din cultura umana, de la ritualuri, festivitati si ocazii speciale pana la o simpla forma de divertisment. Fie ca alegi sa dansezi cu un grup, cu un partener sau o partenera sau o faci de unul singur, vei simti beneficiile pe care ti le aduce dansul.

In zilele noastre, majoritatea stilurilor de dans se axeaza pe recreere, divertisment si auto-exprimare, desi pot fi concepute si pentru concursuri cu reguli stricte. Cert este ca dansul este o modalitate placuta de a te mentine intr-o stare buna, atat la nivel fizic cat si psihic.

Cateva din beneficiile pe care le aduce dansul la nivel fizic sunt aceleasi ca si cele oferite de orice alta forma de miscare. Este imbunatatita la nivel general starea de sanatate, prin functionarea mai intensa a plamanilor si a inimii. De asemenea dansul creste rezistenta musculara, flexibilitatea si mobilitatea. Tonusul muscular si tinerea sub control a greutatii corporale sunt alte avantaje oferite de cursurile de dans, alaturi de intarirea oaselor.

La nivel psihic se fac de asemenea resimtite beneficiile pe care le aduce dansul. Nu conteaza daca alegi sa dansezi liber, apelezi la un instructor de dans sau te inscrii la lectii dans la Latino-Time asa cum am facut personal – cert este ca nu te vei simti mai bine doar la nivel fizic, ci si psihic.

Dansand si invatand pasii si miscarile specifice stiului de dans pe care il alegi, iti imbunatatesti in primul rand memoria. Coordonarea, mobilitatea, agilitatea si flexibilitatea primesc de asemenea un sprijin – acest lucru se face simtit la orice grupa de varsta. Daca mergi la o scoala de dansuri unde se organizeaza cursuri de dans, vei vedea ca grupele celor ce invata incep de la varste foarte fragede – chiar 3-4 ani si ajung pana la grupe de adulti sau chiar varstnici care vor sa se mentina in forma.

Prin dans se imbunatateste echilibrul dar si increderea in sine. Mintea functioneaza mai bine si invatand in grupa de cursanti iti imbunatatesti de asemenea si abilitatile de socializare. Per total starea generala ti se imbunatateste, te simti efectiv mai bine, mai sanatos, mai activ, cu bateriile reincarcate.

Indiferent de obiectivul pe care ti-l propui, dansul poate sa te ajute. Pe de o parte te ajuta sa te mentii in forma, sa ai tonusul muscular dorit la orice varsta. Pe de alta parte eviti un stil de viata sedentar ce are consecinte asupra sanatatii. Dansand ai ocazia sa cunosti si oameni noi, devii mai increzator, asa ca de ce nu ai incerca sa te inscrii la cursuri de dans?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *