animal de companie

De ce animalele de companie sunt bune pentru copii

Un scenariu ce poate fi vazut in aproape orice familie este la un moment dat cel in care copilul isi sacaie parintii spunandu-le ca isi doreste un animal de companie. In majoritatea cazurilor parintii refuza, motivele fiind din cele mai diverse. In principal sunt ingrijorati ca un animal de companie poate purta boli periculoase pentru copil, ori nu vor sa isi asume responsabilitatea. A lua un animal de companie pentru cel mic poate fi insa o idee foarte buna.

In prezenta animalelor de companie, copilul are foarte multe de invatat. Empatia si starea de calm vor fi lectii cu care cel mic se va obisnui mult mai usor. Ingrijing animalul de companie, copiii invata de asemenea cum sa fie atenti si gentili.

Chiar cercetarile si studiile realizate arata faptul ca acei copii care cresc in prezenta animalelor de companie au sisteme imunitare mai rezistente si sunt mai putin predispusi la alergii. Prin urmare frica de a detine un animal de companie pe motive de sanatate este nefondata. Copiii care cresc in familii ce detin animale de companie rezista, se pare, mult mai bine la raceli comune, diferite infectii si au un risc mult mai scazut de a dezvolta afectiuni cardiace.

Odata ce in familie exista un animal de companie, adoptat special pentru copil, beneficiile se fac resimtite si pe partea de incredere in sine. Copilul va sti ca intotdeauna are dragostea neconditionata a animalului de companie, ii va creste astfel increderea in propriile forte si va invata de asemenea sa aiba un stil de viata activ.

Responsabilitatea si disciplina sunt alte doua lucruri benefice pe care le poate invata un copil ce creste intr-o familie cu un animal de companie. A plimba, ingriji si hrani necuvantatorul inseamna o sarcina pe care o invata si care ii ajuta sa se disciplineze mult mai bine. Tinand cont de toate aceste avantaje, parintii ar trebui sa renunte la parerile preconcepute si sa permita oricarui copil sa se bucure de avantajele de a avea un catel, o pisica sau un alt animal de companie.

One comment

  1. Animalele sunt un prilej de a putea sa socializeze cei mici. Asta e foarte important…eu personal am facut multe petreceri copilului si mi-am dat seama ca asta e cel mai important. Sa se simta foarte bine in lume si sa comunice, sa aiba incredere si siguranta. Va recomand si voua daca doriti serviciile gasite pe http://www.petrecericupersonaje.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *