De ce este important sa citim carti?

Generatia de astazi a avansat din toate punctele de vedere iar cititul a devenit o raritate in randul tinerilor  . Multi renunta la citit din cauza internetului care a luat amploare destul de mult .De ce sa citesti o carte cand poti gasi tot ceea ce doresti pe internet ?Gresit ,oamenii care fac parte din generatia trecuta au trait din carti si nu din internet . Multi nu isi dau seama cat de important este cititul si cate beneficii iti poate aduce .

Beneficiile cititului

Cititul iti imbogateste vocabularul care cu siguranta niciodata nu este prea bogat.Poti invata lucuri noi, cuvinte noi pe care le poti folosi in viitor.De asemnea iti mentine mintea activa si te ajuta sa te concentrezi mai usor . Iti imbunatateste memoria in sensul ca iti amintesti fapte,pesonaje si alte detalii.Consider ca prin citit iti exersezi mai usor memoria . Zilnic ai de retinut o gramada de lucruri la facultate,servici,  precum :date,nume ,numere ,etc iar cititul te ajuta sa iti imbunatatesti memoria.Cititul iti imbogateste si nivelul de cunostinte in anumite domenii pe care le poti impartasi celor din jurul tau mai tarziu .

Daca citesti din placere ,nu mai esti atat de stresat. O carte citita te ajuta sa te detasezi de problemele din jurul tau ,te face sa uit pe moment. Asa este in cazul meu cand citesc o carte simt ca o traiesc mai ales daca imi place .Parca te pui in piele personajelor ,e ca si cum ai fi acolo, simti trairile .Dar cititul presupune si o liniste in jurul tau pentru a fi atent la ce citesti si a te concentra mai usor .

Poti avea acces la carti de la librarii ,magazine, sau te poti inscrie la o biblioteca de unde poti procura orice carte doresti .Prin simplul fapt ca citesti nu mai ai acces la televizor in acel moment.

Consider ca din carti invatam foarte multe lucruri noi / bune si pe tot parcursul vietii noastre putem sa le folosim cat mai eficient .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *