De ce nu sunt parintii pregatiti cand copii incep scoala

Trecerea de la gradinita la scoala este foarte importanta atat pentru copii cat si pentru parintii lor. Copii sunt extremd e emotionati pentru ca vor merge prima oara la scoala iar parintii sunt emotionati pentru ca micutul lor creste din ce in ce mai mult si este de acum marisor pentru ca merge la scoala.

Exista anumite dezavantaje de care parintii au parte atunci cand copii merg la scoala, insa nu le fac cu siguranta cu neplacere. Orice parinte face sacrificii si compromisuri pentru copii lor si le fac cu drag. Iata cateva lucruri care se vor schimba in viata ta dupa ce copilul tau merge la scoala:

In primul rand, de acum inainte va trebui sa te trezesti mult mai devreme decat pana acum. Va trebui sa iti pui ceasul sa sune mai devreme ca sa ai timp sa pregatesti micul dejun si pachetul pentru tine si pentru copilul tau. In plus, nu va trebui sa te imbraci doar tu pentru ca acum trebuie sa va imbracati amandoi. In plus, nu te vei duce direct la serviciu pentru ca va trebui sa iti duci si copilul la scoala.

Va trebui sa iti dezobisnuiesti copilul sa se culce foarte tarziu. In timpul vacantei toti copii sunt obisnuiti sa doarma mai tarziu decat de o obicei. Sigur ca daca se culca foarte tarziu nu se pot trezi foarte devreme. Va trebui sa iti obisnuiesti copilul sa se trezeasca dimineata pentru a evita problemele legate de somnul de dimineata.

De asemenea, in timpul vacantei nu ii vei mai acorda copilului atata atentie in ceea ce priveste tinuta si igiena lui. Copilul este obisnuit sa se joace si bineinteles ca se murdareste, doar este copil, nu-i asa? Ei bine, de acum inainte trebuie sa fii mult mai atenta la tinuta si la igiena copilului. Nu poti lasa copilul sa mearga murdar la scoala.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *