gamepads

De ce toate gamepad-urile arata la fel

Cu cativa ani in urma, cand aveai in mana un gamepad stiai cu siguranta ce fel de model este si de la ce companie provine. Nu trebuia sa te uiti la ce consola il conectezi pentru a vedea ce brand este acesta. In ziua de astazi insa situatia sta total diferit. Avand in vedere ca industria jocurilor video s-a dezvoltat foarte mult in ultima perioada, era normal sa apara o multitudine de astfel de controllere pe piata pentru a veni in spijinul celor mai pasionati gameri.

Exista un motiv destul de bine intemeiat pentru faptul ca majoritatea gamepad-urilor din ziua de astazi sunt asemanatoare cu cele de top. Vorbim aici de controllerele celor de la Playstation si Xbox, liderii in domeniul controllerelor de console si nu numai. Ideea este ca aceste companii ajung sa cheltuiasca milioane de dolari in procesul de dezvoltare si cercetare pentru productia unui astfel de gamepad.

Chiar daca pare absurd, cei de la Microsoft au cheltuit mai bine de 100 de milioane de dolari in procesul de dezvoltare pentru gamepadu-urile sale. Si acest lucru se simte, un gamer priceput va face mereu diferenta dintre un gamepad normal, replica si un gamepad Xbox sau Playstation. In momentul de fata se considera ca gamepad-ul celor de la Playstation, DualShock 4 este unul din cele mai cerute modele datorita design-ului sau slim si calitatea constructiei.

Companiile mici care produc replici si modele asemanatoare nu au la dispozitie fondurile Microsoft sau Sony pentru  a isi dezvolta propriul model de gamepad-uri dar se pot inspira de la liderii din domeniu. Astfel ne putem astepta la un desing care nu se va schimba foarte mult in urmatorii ani.

O companie care a decis sa schimbe oarecum modul in care acestea functioneaza este Valve, cu al lor steamcontroller. Acesta nu are controlerele stick clasice si vine cu un model de touchpad in schimb. Produsul este in dezvoltare, dar forma in sine este aceeeasi cu restul gamepad-urilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *