Star Of Africa

Diamantul care aduce moartea celui care il poarta

Diamantele au fost mereu pietre pretioase care au atras atentia oamenilor. Inca din cele mai vechi timpuri acestea erau considerate a fi cele mai de pret bijuterii pe care le poti avea. In ziua de astazi tehnologia gasirii si crearii acestor pietre pretioase a avansat mult, dar valoarea si frumusetea acestora a ramas aceeasi.

Printre cele mai mari si mai frumoase diamante din lume gasim urmatoarele:

Le Bijou du Roi 250 millioane de dolari

Acest diamant este probabil cel mai recunoscut diamant din lume. Avand o valoare estimata la 250 de milioane de dolari acest diamant mai este cunoscut si sub numele de Hope Diamond. Este recunoscut la nivel mondial pentru faptul ca este blestemat. Se spune ca purtatorul acestui diamant va muri. Desi este doar ceva ce s-a spus ca pentru cresterea valorii pe piata, multi cred in puterile diamantului si in faptul ca acesta aduce cu el moartea. Nu se site data descoperirii acestui diamant dar se crede ca primul detinator al acestuia a fost Daniel Eliason. In momentul de foata diamantul este expus in Smithsonia Natural History Museum. Diamantul este recunoscut ca fiind unul de Tip Ilb si are o greutate de 45.52 carate sau 9.1 grame.

Star of Africa 2 miliarde de dolari

Avand o greutate de 3,106,75 carate sau 6211.35 grame, acesta este cel mai mare diamant din lume. A fost gasit in mina Premier in opropiere de Pretoria, Africa de sud. Fiind cel mai mare diamant din lume, a creat foarte multe probleme de securitate in drumul diamantului de la mina catre laboratorul de cercetare din Anglia. Au fost necesare tactici de diversiune pentru a se asigura transportul in siguranta al diamantului. In caz ca sunteti curiosi puteti viziona diamantul in filmul Ocean 12. Fiind atat de mare diamantul a fost taiat in 7 pietre mari si 96 de alte pietre mai mici. In momentul de fata este detinut de Coroana Britanica si valoare diamantului inital se estimeaza a fi de 2 miliarde de dolari.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *