Femeilor le este teama de singuratate

In ultimul timp auzim din ce in ce mai des femei carora le este frica de singuratate. Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt dependente financiar, profesional sau amoros.  Cu siguranta aceasta teama nu duce in alta parte decat la esecul in dragoste. In momentul in care te complaci intr-o relatie toxica de dragul de a fi intr-o relatie, pentru ca depinzi din punct de vedere financiar de partener este normal ca relatia sa fie un adevarat esec.

Din pacate, exista foarte multe femei care se complac si raman in relatii toxice doar pentru ca le este frica sa nu ramana singure. Traim intr-o lume in care femeile au aceleasi drepturi ca si barbatii. Din momentul in care ne cerem drepturile ar trebui sa fim suficient de mature si de responsabile incat sa putem deveni independente in orice moment vrem noi.

Am tot auzit in randul parintilor ideea ca din moment ce te-ai casatorit si ti-ai ales o persoana nu mai poti sa dai inapoi. Este adevarat, oamenii au anumite prejudecati la care nu pot renunta si de aceea considera ca indiferent daca relatia merge sau nu trebuie sa ramana pentru totdeauna.

Teama de a ramane singur modifica intr-un mod negativ criteriile dupa care oamenii isi aleg partenerii. Pe scurt, din frica de a ramane singuri, oamenii isi sfideaza calitatile, transformandu-le in complexe si aleg persoane cu mult sub nivelul lor intelectual si social. Persoanele care se tem de singuratate nu aleg niciodata partenerii conform tipologiei de care se sprijineau pana la un moment dat.

O relatie reusita include in primul rand iubire neconditionata. Astfel, nu putem sa ne angajam intr-o relatie doar pentru ca partenerul este potent financiar. Este foarte important sa fii sincera cu tine insati, sa stii exact ceea ce astepti de la partenerul tau si sa ii pretinzi aceste lucruri.

 

Blogger: Cezara I.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *