Ferrari F12 Berlinetta

Noul Ferrari F12 Berlinetta este masina care are de gand sa inlocuiasca modelul 599GTB, si compania se pare a facut eforturi in toate domeniile cu scopul de a face masina mai rapida si mai performanta decat predeceoara sa. F12 se vrea a fi un mix intre un GT si un supercar, adaugand doua elemente intr-un pachet civilizat si in acelasi timp exoctic. Aerodinamica masinii este inspirata de Formula 1. Masina este cu 70 de kilograme mai suoara decat 599GTB, avand doar 1525 de kilograme..

In privinta performantelor masina este o adevarata adunatura de cifre impresionant. F12 are un motor V12 care tureaza pana la 8700 de roatii pe minut dezvoltand 730 de cai putere la 8250 de rotatii pe minut si un cuplu de 509 Nm la 6000 de rotatii. Toata aceasta putere este pusa pe pamant prin intermediul unei cutii cu 7 viteze cu ambreiaj dublu si un diferential E-Diff folosti in F1.

Avand in vedere aceste lucruri este de inteles ca masina ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe ora in doar 3.1 secunde si 200 de kilometri pe ora in 8.5 secunde. Viteza maxima acestui bolid este de 340 de kilometri pe ora.

Motorul de 6.2 litri este unul suficient de puternic sa iti ofere un sentiment placut atat la viteze mici cat si la vireze ridicate. Ceea ce face din aceasta masina o adevarata capodopera este faptul ca e definitia unui GT combinat cu o supermasina. Masina are motorul plasat in partea din fata si are o distributie a greutatii aproape perfecta. 46% din greutate apasa asupra puntii fata restul de 54% apasa asupra puntii spate care genereaza si tractiunea necesara pentru a impinge acest armasar pe sosea.

In concluzie, Ferrari F12 Berlineta este o masina deosebit de frumoasa care iti ofera luxul si confortul unui GT in cu performantele unei supermasini. Singurul departament in care masina lasa putin de dorit este acela al tehnologiei de la bord, dar asta nu ar trebui sa fie o problema pentru multi.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *