Fructele au diverse forme, marimi si culori. Unul cu o forma cu totul neobisnuita este Passiflora edulis, de origine sudamericana, cunoscut si sub numele de fructul pasiunii. Culoarea sa este fie un violet inchis in exterior si un galben stralucitor in interior, fie galben in exterior si cu un interior foarte suculent. Acest fruct este cunoscut pentru gustul sau unic, natural si proaspat. Chiar si daca nu este tinut la rece, cand gusti acest fruct ai o senzatie de racorire si prospetime inegalabila. Gustul sau bogat vine insotit de o aroma pe masura, si poate fi folosit si in forma sa lichida, ca si suc. Exista insa si alte beneficii, pe langa aspectul sau deosebit si gustul delicios.
Beneficii pentru sanatate ale fructului pasiunii
- Continut de fibre: este foarte bogat in fibre dietetice. Pentru o mai buna digestie, pentru curatarea tractului digestiv, acest fruct trebuie consumat. Semintele sunt si ele comestibile, fiind parte din continutul bogat in fibre.
- Antioxidanti: Culoarea sa intensa se datoreaza prezentei antioxidantilor, ceea ce inseamna ca acest fruct inhiba dezvoltarea celulelor canceroase in corp, cand este consumat ca parte a unei diete echilibrate. Contine antioxidanti solubili in apa dar si in grasimi, printre cei cheie numarandu-se beta-carotenul.
- Usureaza astmul: pentru cei ce sufera de aceasta afectiune, fructul pasiunii este unul foarte recomandat, intrucat usureaza atacurile de astm si amelioreaza simptomele.
- Efect de relaxare: un pahar de suc din acest fruct ajuta la relaxarea nervilor si mintii, facandu-te sa te simti mai calm. Sucul este prescris de asemenea si pentru probleme digestive, ajutand in tratarea indigestiilor si altor afectiuni gastrice.
- Ajuta la insomnie: Are un efect de somnifer asupra sistemului nervos uman, inducand o stare de calm si relaxand mintea. Acest fapt ajuta mult celor ce sufera de insomnie sau care nu se pot odihni bine.
- Este o buna sursa de nutrienti: Fructul este bogat in vitamina C, care creste imunitatea corpului si se comporta ca si antioxidant. Prin urmare capacitatea de vindecare si lupta contra bolilor a organismului este marita. Printre alti nutrienti continuti se mai numara si vitamina A, potasiu, fier, magneziu si calciu.