dieta dukan

Functioneaza dieta Dukan?

Diete, regim si din nou diete … Sunt la moda in ziua de azi, si sunt de asemenea foarte numeroase. Functioneaza insa cu adevarat? Dieta Dukan exista de vreo 30 de ani, insa abia recent a inceput sa creasca in popularitate. Introdusa de dr. Pierre Dukan, de profesie nutritionist, dieta a castigat mult in popularitate in ultimul deceniu. Urmata de oameni obisnuiti dar si de vedete, dieta este urmata in momentul de fata de milioane de persoane ce doresc sa slabeasca. A avea de a face cu un pacient ce sufera de obezitate a adus in discutie ideea de a manca anumite alimente, in opozitie cu mese mai reduse in cantitate. Doctorul Dukan a abordat problema in diferite etape pentru a ajuta scaderii in greutate, in loc sa foloseasca alte metode mai agresive. Cei ce s-au implicat si au testat aceasta metoda spun ca trebuie parcurse patru etape: doua care ajuta la pierderea de greutate si inca doua pentru mentinere.

Deosebirea la dieta Dukan, fata de celelalte diete, consta in faptul ca nu te pune sa cantaresti ceea ce mananci, fiind bazata pe mese bogate in proteine si scazute in calorii. Este impartita in patru etape:

  • Faza de atac
  • Faza de croaziera
  • Faza de consolidare
  • Faza de stabilizare

La fel ca si orice alta dieta, a avut momente in care parerile au fost impartite. Unii spuneau ca este un regim alimentar periculos, in special pentru regulile stricte ce trebuiesc urmate. Avantajul care vine cu aceasta dieta este ca in spre deosebire de alte diete, nu abandoneaza pe cei ce o urmeaza dupa ce au terminat toate fazele. Partea buna este ca in faza de atac iti este permis sa consumi oricate proteine doresti, permitandu-ti sa gasesti astfel energia necesara care sa te treaca ziua, si sa slabesti in acelasi timp. Tinand cont si de faptul ca nu este impusa o limita atat timp cat se respecta alimentele cerute in aceasta etapa, nu vei ajunge sa te infometezi, iar rezultatele le poti vedea doar dupa cateva saptamani.

Dezavantajul, pe de alta parte, consta in faptul ca in faze diferite ale dietei ai voie sa consumi doar anume nutrienti, putand duce la deficiente uneori. Astfel poti simti efecte secundare precum oboseala, dureri de cap si uneori constipatie.

Un rezultat ce se poate vedea este la Kate Middleton, acum Catherine, ducesa de Cambridge. Se spune ca s-a apucat de dieta inainte de nunta si a ajuns sa slabeasca, stim cu totii cat de bine arata. Deci poate este si un sambure de adevar si dieta chiar functioneaza. Ulterior dupa ce se termina regimul, atingandu-se rezultatele dorite, cei ce l-au urmat primesc recomandarea de a mentine un regim stabil privind mancarea, ajutand la mentinerea unei greutati constante.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *