generator

Generatoare electrice pentru uz casnic

Generatoarele sunt sisteme eficiente ce asigura functionalitate si energie electrica aplicatiilor necesare in timpul penelor de curent, pentru desfasurarea in continuare a activitatii fara nici un impediment. Echipamente de rezerva, functioneaza dupa principiul unui motor ce genereaza energie mecanica, energie ce ulterior este convertita in energie electrica. Astfel in locuinta nu vor fi afectate iluminatul si alimentarea cu energie electrica a frigiderelor, masinilor de spalat, computerelor si celorlalte echipamente.

Exista disponibile pe piata o gama larga de modele si branduri ce distribuie generatoare electrice pentru locuinte. Prin urmare, alegerea celui mai bun generator pentru nevoile proprii poate fi o sarcina destul de dificila. Este necesara o documentare prealabila inainte de luarea unei decizii.

Inainte de achizitie, trebuie sa iti stabilesti exact nevoile si bugetul de care dispui. In functie de specificatiile tehnice ale echipamentului, exista si aici doua optiuni: generatoare stationare sau portabile. Desi un model portabil este mult mai util cand trebuie transportat dintr-o locatie in alta, functioneaza pe o perioada mult mai scurta comparativ cu o versiune de generator stationar. Astfel, daca pana de curent va dura mai mult, modelul din urma este mai indicat.

Trebuie de asemenea tinut cont si de cantitatea de combustibil consumata de generatorul respectiv. Atat cele portabile cat si cele fixe functioneaza pe gaze naturale, motorina, propan sau gazolina. Exista si variante de alimentare mixta a acestora, ceea ce confera un plus de flexibilitate.

Cand vine vorba de costuri, generatoarele alimentate pe baza de gaze naturale sunt mai ieftine decat alte modele. Neajunsul lor este faptul ca produc un zgomot destul de mare pe timpul functionarii si emit de asemenea si gaze potential daunatoare. Va trebui astfel ca generatorul sa fie montat intr-o incapere foarte bine ventilata. Cel mai bun generator va fi cel care va reusi sa indeplineasca toate cerintele clientului, astfel tinand cont de toti factorii enumerati anterior, veti putea alege modelul potrivit.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *