Greseli de educatie a copiilor

Educatia copilului este un subiect foarte dezbatut in ziua de astazi. Exista numeroase tabere de parinti unii care spunca educatia trebuie sa fie facuta intr-un anumit fel in timp ce altii considera ca educatia se face in alt mod.

Diferente de opinie in ceea ce priveste educatia copilului au existat si vor exista tot timpul. Nu putem sa vorbim despre diferentele de opinie intre oameni straini pentru ca astfel de discutii exista si intre parinti.

Ne dorim sa fim prieteni cu copii nostri si am vrea sa le permitem mai multe lucruri pentru ca acesta sa ne considere niste parinti buni. Nu putem sa spunem acelasi lucru atunci cand suntem convinsi ca vrem sa crestem un copil cu o educatie solida. In momentul in care simtim ca ne pierdem copilul de sub control nu mai putem sa spunem ca suntem in stare de orice pentru a-l apropia de noi. Si astfel se induc stari conflictuale de sine.

In primul rand oricat de mult iti doresti ca micutul tau sa renunte la anumite obiceiuri, acest lucru nu inseamna nicidecum ca trebuie sa le interzici absolut totul. Suntem adulti si observam cat de mult ne tenteaza sa facem lucrurile care ne sunt interzise ca sa nu mai vorbim despre copii. Copii trebuie sa fie cat de cat liberi incat sa nu ii stresam cu lucrurile care ii sunt interzise. Explica-i copilului ca nu iti doresti sa faca anumite lucruri insa nu ii interzice acest lucru.

Un alt sfat care te va recomanda drept un parinte un bun este faptul ca trebuie sa stii sa mai vorbesti si cu oamenii din jurul tau. Consulta-te si cu alti parinti si asculta-le parerea lor. Este posibil ca tu sa fii prea dur cu copilul tau. Ascutla si sfaturile celor din jur.

Invata sa fii prieten cu copilul tau pentru ca lucrurile sa mearga foarte bine intre voi!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *