cumpara masina

Greseli facute la cumpararea unei masini

Achizitia unei masini necesita un proces de analiza si o hotarare luata in deplina cunostinta de cauza, pentru ca ulterior sa nu apara regretele. Multe persoane fac greseli la cumpararea primei masini, greseli precum a plati mai mult decat valoarea reala a acesteia, neverificarea temeinica a starii autovehiculului sau achizitia unui alt model decat cel dorit si potrivit nevoilor.

Cand te-ai hotarat sa iti cumperi o masina, trebuie sa cercetezi foarte bine piata. Aceasta cercetare nu inseamna doar verificarea anunturilor de vanzare autoturisme de prin ziare sau mass-media. Cercetarea trebuie facuta pe toate planurile, folosirea internetului se dovedeste a fi foarte utila – pot fi vazute specificatiile exacte ale autoturismului, pretul, starea in care se afla, fotografii etc. Pentru o deplina cunostinta de cauza se pot vizualiza si mai multe variante, chiar prin targuri ori reprezentante cu autoturisme de vanzare.

Alegerea unei masini nepotrivite nevoilor este una din cele mai frecvente greseli facute de cumparatori. Trebuie stabilit foarte bine, inainte de achizitie, scopul pentru care va fi utilizata masina: este nevoie de o masina sport ori de o masina de familie? Este nevoie de o autoutilitara pentru transport intensiv sau de o masina de teren pentru drumuri mai accidentate? Decizia cu siguranta nu trebuie luata in pripa, deoarece pentru simplul scop al deplasarii de la munca acasa si invers nu ai nevoie de o masina sport foarte puternica, ci de una de oras, de dimensiuni reduse, care sa poata fi parcata usor si care sa consume putin.

Bugetul este un factor ce are o influenta drastica asupra achizitiei. Trebuie sa stii exact cat esti dispus sa investesti, pentru ca in afara de cumpararea efectiva a masinii vei mai avea si alte cheltuieli: taxe, impozite, asigurare, rovinieta si toata documentatia necesara pentru inscrierea autoturismului. Astfel trebuie sa te asiguri ca toate aceste cheltuieli sunt acoperite.

A nu pune intrebari despre masina este o alta greseala frecvent intalnita. Entuziasmat de aspect si de comportamentul masinii dupa un scurt test-drive, majoritatea cumparatorilor iau decizii pripite. Trebuie insa verificata temeinic starea masinii, cartea tehnica a acesteia, eventualele probleme avute in trecut sau daca au existat daune majore. In acest fel, evitand toate aceste greseli, oricine va reusi sa isi achizitioneze autoturismul dorit, potrivit nevoilor personale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *