schimbare job

Greseli facute la schimbarea jobului

Fiecare persoana care a lucrat a cunoscut la un moment dat epuizarea. Ne face sa ne gandim daca nu e de ajuns, daca nu este momentul potrivit pentru schimbarea jobului. Usor de zis, mai greu de facut. De obicei se fac niste greseli in momentul in care persoanele isi schimba jobul.

Un job bine platit ne ofera confortul si luxul de a ne permite multe lucruri, de a contracta credite mai mari, de a avea acces la mai mult. Adesea uitam sa economisim, sa punem ceva deoparte pentru „zile negre”. O astfel de greseala nu trebuie facuta, pentru ca nu vom mai avea efectiv nici un sprijin financiar in perioada de la renuntarea la job pana la gasirea urmatorului.

Multi considera ca schimbarea carierei inseamna si o schimbare totala de stil de munca. Desi poate fi adevarat, este de asemenea important ca fiecare sa isi aminteasca si competentele de baza care l-au ajutat sa ajunga pana in punctul in care a ajuns.

Schimbarea trebuie facuta la momentul potrivit. Intotdeauna spunem ca ne vom apuca de noul proiect de luni, ca in timp de o luna vom realiza una sau alta, insa rareori aceste promisiuni devin si realitate. Daca se doreste o schimbare, nici un moment nu e mai potrivit decat prezentul. Orice intarziere poate sa dauneze.

Planificarea improprie este de asemenea absolut necesara. Schimbarea totala a domeniului pe care se activeaza poate sa necesite noi certificari si calificari, experienta substantiala sau altele. Saltul de incredere luat in acest caz este unul destul de mare, de aceea totul trebuie planificat corespunzator.

Angajatii se simt uneori plafonati de mediul in care lucreaza. Desi multi si-ar dori sa schimbe jobul, rareori fac eforturi in acest sens, rareori isi urmeaza visul. Schimbarea carierei este despre constientizarea potentialului real, despre chemarea din viata fiecaruia. Oricat de indepartate ar parea visele, nici unul nu se va materializa fara un efort sustinut.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *