Women behind bars

Inchisorile pentru femei

Inchisoarea pentru femei este un concept relativ nou. In trecut femeile care nu respectau legea erau trimise in unitatile in care erau inchisi barbatii dar intr-o secitiune diferita. Prima inchisoare pentru femei din Statele Unite ale Americii a fost infiintata in anul 1869 si a inceput sa isi primeasca primii prizonieri patru ani mai tarziu. De atunci au trecut decenii intregi pana cand a fost infiintata prima Inchisoare federala pentru femei.

Federal Industria Institution for Women, a fost construita in Alderson, West Virginia, si a fost deschisa pe data de 30 aprilie, 1927. Aceasta institutie nu se compara cu cele din ziua de astazi. In acele timpuri nu exista aceeasi definitie in cazul inchisorilor. De cele mai multe ori femeile erau pusa sa munceasca in folosul comunitatii, sa gateasca si sa ajute la munca in agricultura. Acum insa acestea sunt inchise intr-o celula timpde 23 de ore pe zi. Scopul institutiei nu era acela de a pedepsi condamnatii pentru faptele facute ci de a ii transforma in asa fel incat sa poata folosi societatii si sa se integreze mai bine. La urma urmei, majoritatea femielor care erau inchise in acest institut nu erau criminale si serie, ci erau fete care au cazut in patima drogurilor si alcoolului in perioada Prohibitiei.

In ziua de astazi, rata cu care sunt inchise femeile in inchisori este cu adevarat impresionanta. In Statele Unite ale Americii rata criminalitatii intre femei este mai ridicata decat in orice alta parte a lumii. Nici macar in Rusia sau China nu exista atat de multe condamnate. Acum doua secole nu existau inchisori pentru femei iar acum, sunt mai bine de 1 milione de femei inchise in sistemul justitiar.

Numere sunt cu adevarat impresionante. Intre anii 1980 si 2006 populatia femeilor care a ajuns in inchisori a crescut cu 800%. Din fericire insa majoritatea femeilor care sunt incarcerate ajung acolo din cauze non-violente.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *