colegi

Inteligenta emotionala la munca

Inteligenta emotionala poate avea un impact urias in formarea mai buna a vietii profesionale. Iti poate creste reputatia si renumele la locul de munca, in special in ochii colegilor, dar si superiorilor. Daca stii sa iti exprimi emotiile la momentul potrivit, dupa ce ai analizat si mediul din care faci parte si ai calculat si posibilele reactii, vei avea doar de castigat.

Inteligenta emotionala si performanta la locul de munca sunt intr-o puternica interdependenta. Cand ai ales acea slujba, stiai exact ce implica. Adesea, cand ai fost selectat pentru job de catre cei de la resurse umane, ti-au fost intelese abilitatile. Astfel, va trebui sa constientizezi si tu care sunt punctele tale forte si avantajele pe care le ai. Daca seful te acuza ca esti incompetent, dovedeste-i contrariul printr-o performanta sporita. Trebuie doar sa crezi in tine.

Spune lucrurile la momentul si in modul potrivit. Este usor sa devii extremist si sa iei masuri drastice. De exemplu, cand lucrurile devin mai dificile, nu inseamna ca trebuie sa te dai batut sau sa reactionezi intr-un mod negativ. Mai bine asculti ceea ce au de spus superiorii si colegii, fara sa te enervezi si sa reactionezi intr-un mod care ulterior te va face sa regreti. Asadar trebuie sa iei decizii inteligente si sa spui ceea ce ai de spus la momentul si in modul potrivit.

Imprieteneste-te cu colegii. Odata ce petreci opt ore pe zi cu aceiasi oameni, nu va fi greu sa formezi cateva relatii de prietenie. Prin urmare, fa-ti prieteni printre colegi, pentru ca pe termen lung acestia sunt acele trepte ce te vor ajuta sa urci pe scara ierarhica, si te vor ajuta in momentul in care poti sa decazi.

Controleaza-ti atitudinea. Aceasta este data de perceptie, in urma careia incepi sa judeci si apoi actionezi. Este important sa te evaluezi si sa iti acorzi si tie importanta, si nu numai sefilor sau superiorilor. Asadar uita de toate notiunile preconcepute care iti spun ca superiorii ierarhici iti sunt si superiori din punct de vedere al abilitatilor. Aminteste-ti tot timpul ca ai abilitati, ca esti important, te va ajuta sa te mentii pe linia de plutire si in cele din urma te vor duce la succes.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *