Lucruri interesante pe care trebuie sa le cunosti si tu

  1. hartie-indoita-pana-la-luna
    hartie-indoita-pana-la-luna

    E posibil sa fi auzit ca nu poti indoi o foaie de hartie mai multe de 7 ori in jumatate. Insa, daca ai avea la indemana o foaie destul de mare, o poti indoi chiar si de 12 ori. Daca am putea indoi o foaie de cate ori dorim, cand vom ajunge la numarul 45 de injumatatiri, vom putea privi Pamantul de pe Luna. Iti vine greu sa crezi? Ia aminte! De exemplu, avem de impaturit o foaie de Biblie care are aproximativ 0.001 cm grosime. La fiecare indoire foaia isi dubleaza grosimea.  La 10 indoiri obtinem o grosime de 1 024 cm, iar la cea de-a XXV-a impaturire vei obtine o grosime de 33 554 cm, cu vreo 15 metri mai mult decat Turnul Eiffel. Distanta dintre Luna si Pamant este de cca 367 500 km. Indoind pagina de 45 de ori putem ajunge pana la Luna. Iar daca o vei mai indoi o data, te vei intoarce inapoi pe Pamant!

  2. Greutatea tuturor furnicilor este aproape egala cu cea a tuturor oamenilor de pe Planeta. Facand un calcul, obtinem cca 1,6 milioane de furnici pe cap de om.
  3. Piramidele erau pentru vechii romanii tot atat dee vechi cum sunt romanii pentru noi.  Regina Egiptului, Cleopatra, a vietuit intr-o epoca mai aproape de aparitia iPhone-ului decat de cea in care a fost cladita Marea Piramada din Giza (146 m). Constructia a fost realizata in apropierea anului 2 500 i.e.n. fiind cea mai inalta constructie din lume la acel moment, pana cand a fost realizat in 1889 Turnul Eiffel (320 m).
  4. Daca am putea comprima intreaga existenta a Pamantului intr-un singur an, omul modern ar fi aparut pe data de 31 decembrie, la ora 23:58. Prezenta omenirii pe Pamant reprezinta 0,004% din istoria Planetei.
  5. In 1977 in Franta inca se mai executau oameni la ghilotina, in ciuda aparitiei filmului „Razboiul Stelelor„. Hamida Djandoubi a fost ultima persoana executata la ghilotina. Executia a avut loc in inchisoarea Baumettes, Marsilia, pe data de 10 septembrie 1977.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *