Lumea IT dominata de femei

It-ul este un domeniu in care numarul femeilor este unul destul de mic. Tehnologia este un domeniu ce atrage mai mult pe cei de sex masculin. Aceasta situatie nu ar trebui sa fie un soc, insa un soc ar putea fi ca majoritatea femeilor care activeaza in cadrul unei companii IT ocupa un loc in top management, ba chiar sunt conducatorii acestor organizatii.

Meg Witman, CEO, HP

In momentul de fata Meg Witman este declarata ca fiind cea mai bogata femeie din lumea IT. Averea acesteia este estimata la valoarea de 1.9 miliarde de dolari. In anul 2011 aceasta a obtinut pozitia de CEO in cadrul companiei HP. Chiar si asa majoritatea averii sale este constituita din actiunile ce le are in cadrul eBay. Pentru ultimii 3 ani, salariu acestia a fost de doar 1 dolar pe an. De mentionat este faptul ca aceasta a ajuns in lista Forbes a celor mai bogati americani.

Virginia „Ginni” Rommety, CEO, IBM

Virginia „Ginni” Rommety a devenit CEO in cadrul companiei IBM cu doi ani in urma. Din acel moment IBM s-a confruntat cu o scadere a veniturilor totale de 5%, scadere datorata lipsei cererii pentru siteme IBM. In anul 2012 aceasta a avut un salariu de 16.1 milioane de dolari. Acelasi salariu l-a avut si in anul trecut. Virginia „Ginni” Rommety lucreaza la IBm de la varsta de 24 de ani, unde a inceput ca inginer de sistem

Ursula Burns, CEO, Xerox

Ursula Burns a inceput sa lucreze in cadrul Xerox incepand cu anul 1980 unde a inceput cu un internship. Prin munca si perseverenta aceasta a ajuns in topul companiei devenind astfel prima femeie afro americana care sa conduca o companie din Top 500 Forbes. Pentru functia detinut aceasta ar fi remunerata cu suma de 7.5 milioane de dolari. Aceasta detine un masterat in inginerie tehnica la universitatea din Columbia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *