Manifestari provocate de capuse

Capusele sunt foarte periculoase deoarece nu pot fi vazute cu ochiul liber si pot provoca probleme destul de mari. Ele sunt paraziti care trasmit de multe ori boli insa nu intotdeauna. Toata lumea s-a alarmat de cand aceste capuse au inceput sa dea tarcoale si sa faca foarte multe victime. Victimele nu sunt doar oameni pentru ca ele pot face complicatii foarte mari si in randul animalutelor. Pentru un animal care a fost muscat de o capusa este mult mai greu deoarece nu ne putem da seama unde este fixata capusa si daca ea exista. Datorita faptului ca aceasta capusa se hraneste cu sangele gazdei o perioada de cateva zile sau chiar luni, aceasta urmeaza sa se infecteze in timp si sa provoace complicatii.

In cazul in care se intampla cu vreo problema oamenii nu prea stiu cum sa reactioneze. De aceea m-am gandit sa va ofer cateva sfaturi care va pot ajuta atunci cand va confruntati cu o problema de felul acesta. Ce manifestari include portiunea dupa ce a fost muscata? In primul rand vor aparea niste papule rosii sau se va intampla sa dezvolte anumite reactii granulomatoase. De asemenea, nu este exclusa aparitia unor vezicule, escare sau pustule ulcerate insotite de dureri.

Exista cazuri rare care manifesta o paralizie fleasca provocata de anumite substante toxice . Aceasta substanta toxica este numita neurotoxina si este o secretie a salivei capusei care apare dupa cateva zile. Aceasta paralizie poate fi cauzata chiar si de o singura capusa daca zona nu este tratata. Asadar, nu este nevoie de un grup de capuse pentru a avea acest virus.

Cum se manifesta paralizia cauzata de neurotoxina? Aceasta paralizie se poate manifesta prin anorexie, slabiciune musculara sau letargie. De asemenea va puteti confrunta cu mari probleme de coordonare a corpului aparand ulterior chiar si paralizia respiratorie de cauza bulbara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *