Miliardari din lumea IT

Lumea IT e una din industriile care nu vor da faliment niciodata. Este un domeniu care se afla intr-o continua dezvoltare si care a dat nastere multor tehnologii pe care le avem la dispozitie in ziua de astazi. Motiv pentru care cei din pozitiile de top au ajuns sa stranga averi de miliarde de dolari. Ce este interesant este ca unii oameni au reusit sa faca mai multi bani decat au nevoie, dar nu isi vor lasa averea copiilor proprii.

Bill Gates – Cofondator Microsoft

Un om din lumea IT care a fost mereu deschis in aceasta privinta este Bill Gates. Acesta a spus de foarte multe ori ca nu isi va lasa averea de 78 de milioane de dolari copiilor sai. Copii vor mosteni la randul lor doar 10 milioane de dolari fiecare.

Gates a infiintat de asemenea proiectul „Giving Pledge” care se bazeaza pe ideea ca miliardarii care vor semna se angajeaza sa doneze jumatate din averea lor in scopuri caritabile.

Irwin Jacobs – Fondatorul Qualcomm

Un alt miliardar cu aceeasi viziune este Irwin Jacobs. Acesta este fondatorul companiei Qualcomm. Pentru cei ce nu stiu, Qualcomm este companie care se ocupa in principal cu realizarea de procesoare mobile. Sunt mari sanse ca telefonul dumneavoastra mobil sa utilizeze un procesor realizat de Qualcomm.

Irwin Jacobs impartaseste aceeasi viziune cu Gates, si nu isi va lasa averea fiului sau. Desi fiul sau, Paul, este acum CEO in cadrul companiei, cele 1.5 milioane de actiuni nu se compara cu cele 26 de milioane pe care le detine tatal sau.

De asemenea Jacobs a semnat la randul sau Giving Pledge prin care se angajeaza ca va dona jumatate din averea sa in scopuri umanitare. Pana acum Irwin Jacobs impreuna cu sotia sa au au facut donatii personale care depaseste suma de 500 de milioane de dolari.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *