Viata este foarte intensa si ne tine mereu ocupati. Mai mult ca sigur fiecare din nou am trecut, mai frecvent sau nu, prin etape in care trebuia sa facem mai multe lucruri in acelasi timp. In zilele noastre tot ceea ce avem de facut are eticheta de „urgent”. Astfel singura modalitate de a rezolva toate lucrurile este de a face mai multe in acelasi timp.
Datorita tehnologiei, a crescut si viteza vietii noastre: fast-food, mancare incalzita la microunde, internet de mare viteza, smartphone-uri, mesagerie instant, condus peste limita legala, toate acestea fac parte din rutina zilnica.
La munca, situatia sta exact la fel. Termene limita, intalniri, pranzul luat in graba, intre prezentarea unui proiect si un telefon foarte important. Nu e de mirare ca am dezvoltat obiceiul de a vorbi la telefon in timp ce conducem, ca mancam in timp ce alergam. Se mai opreste cineva sa isi traga rasuflarea in ziua de azi?
Cum cerintele vietii cotidiene sunt in crestere, multi dintre noi nu mai putem sa alocam timp special pentru o treaba anume. Neajunsul este ca persoana care face mai multe lucruri deodata va ramane cu doua treburi incepute si neterminate. Din punct de vedere psihologic te poti simti mai bine pentru ca ai doua proiecte incepute, insa cand vine vorba de rezultate, de finalitate, observi ca nu ai dus la bun sfarsit niciunul dintre ele.
Depinde aici de la o persoana la alta. Multitaskingul ajuta cu siguranta la economisirea timpului. Uneori insa trebuie sa mai reducem ritmul. Este foarte bine sa fii productiv, insa daca ajungi sa fii intr-atat de stresat incat sa iti fie afectata sanatatea, va trebui sa te opresti. Trebuie sa stii si cand sa spui nu, sa refuzi sa faci mai mult decat stii ca poti face fata. Daca nu poti face mai multe lucruri deodata, atunci ia-le pe rand si rezolva-le pe fiecare in parte. Eliminandu-le treptat de pe lista va fi cu totul altfel decat sa le bifezi toate ca incepute insa nici unul sa nu fie finalizat.