Nu trebuie sa risipesti banii aiurea. Afla de ce!

Cu totii sti cat de importanti sunt banii in zilele noastre. Precatic totul se invarte in jurul banilor. Ca este vorba de mancare, scoala, oras, servici totul are legatura cu banii. Daca esti o persoana cheltuitoare atunci ar cam fi o problema.

Vremurile sunt foarte grele, iar salariile foarte mici. Asa ca cel mai bine este sa inveti sa economisesti dar cum cand vezi ca nu iti mai ajung banii de nimic. Totul pleaca de la venitul tau de baza. Dar conteaza foarte mult si daca convietuiesti cu cineva sau imparti banii cu acea persoana.

Daca esti intr-o familie si tu esti sotia, atunci fii tu organizata ca barbatii nu prea au treaba cu asa ceva. Cel mai important lucru este sa iti stabilesti prioritatile. Probabil si sotul castiga anumiti bani asa ca incercati sa planuiti impreuna ce aveti si ce nu nevoie.

Cel mai important este ca lucrurile urgente sa fie in casa, care stiti ca va lipsesc, iar mai apoi puteti sa va rasfatati voi cu altele. Unele familii au prostul obicei de a cumpara vrute si nevrute atunci cand iau salariul, si in cateva zile nu mai au bani. Si ce fac? Bineinteles se plang. Nu se face asa. Cand iei salariul pune-i niste bani pe card deoparte ca sa ai pana la urmatorul salariu.

De asemenea cumparaturile casei sa fie pe primul loc mancare, si alte produse ce tin de casa. Daca aveti si copii atunci trebuie sa va gestionati si mai bine banii. Probabil si copii au nevoie de multe. Asa ca luati-le pe rand. Si cel mai importnt nu va spargeti in figuri cum se spune. Din proprie experienta pot spune ca o prietena de a mea si-a cumparat o pereche de pantofi la 3 milioane si a doua zi se plangea ca nu are ce manaca. Nici asa nu se poate. Totul cu o limita!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *